maandag 16 januari 2012

Bloemekesdag.


Acht januari, 2008. De dag waarop ik mijn eerste bericht op tijdtussendoor schreef. Elke dag opnieuw woorden gieten in een miniverhaaltje. Er was geen dag zonder mijn dagelijkse ‘tijd tussen door’. Bijna liet ik deze heuglijke herinnering voorbijgaan.

Ik ben nog eens gaan lezen in de tijd. Fascinerend hoe je leest dat de tijd alles naar haar hand zet.
Het zit als de dag van gisteren in mijn gedachten. Die eerste lege pagina, nieuwgeboren woorden en de eerste keer ‘publiceren’. Toen ik voor het eerst een reactie ontdekte was het hek van de dam en ik helemaal verkocht voor het blog gegeven.

Nog altijd vind ik het fijn om te kunnen schrijven. Vaak ontdek ik door het gewone schrijven dingen over mezelf en het leven. Ik heb het gevoel dat sommige lezers mij hierdoor zelfs een beetje kennen. Mijn gezin, tuin, tocht, werkzaamheden. Alles een beetje gedeeld op deze manier.

Deze woorden schrijf ik terwijl de tuin vorst overgoten is. De zon komt op en mijn wandelschoenen lonken.

Ik wil het u graag vragen. Het reactieluik is helemaal voor u en ik die vol verwachting elke keer weer kom kijken vandaag op mijn...
’ tijdtussendoor in de bloemekesdag’.

Warme groet!

9 opmerkingen:

natuurlijk-rijk zei

3 jaar bloggen dat verdient een hip hip hoera

Sannah zei

Een expliciete uitnodiging te reageren. Daar maak ik gebruik van.
Ik lees je blog graag, binnengekomen op je andere blog (nav je tocht naar Santiago die mijn interesse wekte).
Heel voorzichtig reageerde ik daar wel eens, me een beetje 'buitenstaander' blijven voelend omdat ik me bleef afvragen of reacties van 'buitenstaanders' op prijs werden gesteld of niet. Uiteindelijk reageerde ik niet meer.
Op dit nieuwe blog, hief ik die voorzichtigheid op door je luchtige logje over een blauw skipak, waar ik luchtig op kon reageren.
Een berichtje van jou op mijn blog, en dit 'reactieluik helemaal voor mij' maken reageren misschien wel makkelijker.
Of ik begrijp je nu helemaal verkeerd ..

tijdtussendoor zei

@Sannah: Ik vind elke reactie fijn, erg fijn zelfs!
Dus laat je voortaan maar helemaal gaan in het luik onderaan ;)
Zelf kom ik te weinig aan reageren. Ik ben al blij dat ik mijn woorden geschreven krijg en regelmatig op een ander eens kan gaan lezen. Groetjes!

Lies zei

Gelukwensen, Katrien ! 'k Weet niet of ik het zolang 'uithou'...
Lie(f)s.

bart zei

Is het heus nog maar drie jaar dat je blogt? Het lijkt alsof ik je al veel langer 'ken' ;-) Ook al reageer ik niet zo vaak, ik kom hier heel graag lezen. Hier en daar herken ik mezelf in wat je schijft, af en toe bewonder ik je om je doorzettingsvermogen, je innerlijke rust (zo lijkt het toch :-) )en je menslievenheid (gruwelijk woord, maar ik weet geen beter) en heel dikwijls lees ik iets wat me aan het denken zet. De blogwereld is een raar biotoop, dat we onvermijdelijk lezen met een gekleurde bril. Toch vermoed ik dat ik je ook in 't echte leven een fijn mens zou vinden. Ge ziet, 't interwebs is toch nog goed voor iets! ;-) Nog vele blogjaren! Long may you run!

10-eke zei

Gefeliciteerd met deze verjaardag. Ik ben mee gaan lezen met je tocht, en blijven hangen. Ik heb bewondering voor je manier van schrijven over de dingen die je meemaakt. Met mooi gekozen woorden weet je me deelgenoot te maken met je leven en belevenissen. Ik hoop nog lang bij je langs te kunnen komen. liefs Tineke

tijdtussendoor zei

@natuurlijk-rijk: Dank je wel!
@Lies: Vooral doen waar je zin in hebt, Lies ;)
@Bart: Het is 4 jaar maar dit terzijde ;)
Dank je voor je schoon betoog. Ik word er zowaar verlegen van...
@Tineke: Fijn dat je bent blijven plakken!

zapnimf zei

D'r is in tussentijd wel wat gebeurd. En allemaal te lezen op je blog. Proficiat!

Lichtindeduisternis zei

Ja, ik heb je een beetje leren kennen in je blogberichtjes, maar ook weer niet helemaal. Omdat je niet alles zo expliciet neerschrijft, en dat vind ik net leuk. Net alsof ik langzaam schillen van een ui moet pellen.