dinsdag 17 januari 2012

Op een ander.

Het huis waarin zoon zijn spaarcentjes investeerde is helemaal klaar. We schilderden en poetsten, frissen vooral op. Met vier stukken plakband heeft hij de oranje plaat ‘ te huur ‘ bevestigd. Zo kan hij nog wat onder het ouderlijk dak wonen en verder sparen aan zijn toekomst. We vinden dat goed. Zoals ik nog al zei: we leven goed samen.

Laat de huurders maar aan mij over, had ik hem overmoedig voorgesteld. En zo stond mijn nummer op de plaat en kort na het ophangen was daar de eerste potentiële huurder en een afspraak.

Ik doe de voordeur open en daar staat ze: een kleine, pittige Surinaamse dame.

Vooraf hadden we erover gepraat. We wilden vooral mensen die graag in het huis wonen en er zo ook zorg voor dragen. Ook heeft zoon graag dat de huur netjes betaald wordt want dat is natuurlijk het hele plan. Ik durf het bijna niet schrijven omdat het mij niet eigen is maar buitenlanders vonden we ook wel een beetje gedurfd. Vooral betreffende betalen eigenlijk.

Er kwam een bende huurders. Een groot gezin met een hoop spullen en een alleenstaande vrouw met drie kinderen, die alles op stelten zetten tijdens de rondleiding. De man uit Amsterdam die het in België wil maken. En een heleboel anderen waar ik al de kriebels van kreeg bij het eerste contact.

Maar ik wilde mijn intuïtie volgen, dat vertelde ik zoon en dat hij me daarin volledig vertrouwde.

Vanaf volgende maand wordt er dus Surinaams gekookt in het huis van zoon. Haar Belgische man is heel wat ouder maar ik denk dat ze goed voor elkaar zorgen.

Ik weet het. Er zijn heel wat horrorverhalen over huurders. Maar vertrouwen op mijn intuïtie dat het goed zit, maakt toch dat ik gerust ben. De huisgenoot en ik krijgen nu weer tijd voor onze eigen plek. Een overdekt terras met een bloeiende druivelaar is maar één van de dingen...

5 opmerkingen:

Yvonne zei

ik ben ook een huurder, een keurige overigens en horrorverhalen over kopers zijn er ook genoeg hoor

Menck zei

Duidelijke afspraken maken en alles op papier zetten mét handtekeningen van beide partijen: da's het veiligst. Veel succes!

Sannah zei

Een aparte ervaring, om zo te kijken hoe je intuitie te werk gaat, en daar vervolgens ook op durven vertrouwen!

Liesbetje zei

Veel succes met de huurder... en met de druivelaar!

zapnimf zei

Binnen enkele bankafschriften weet je het.
Wij hebben een huurder die nooit betaalt in januari. Oeps, zijn domiciliëring is weer afgelopen die hij telkens voor een jaar verlengd.
Voor de rest niks horror hier.