woensdag 2 juni 2010

Fietsen met wandelbenen.

Het is niet dat ik mijn wandelbenen niet meer gebruik, zeker niet. Maar sinds ik thuis laat ik mijn benen graag rollen op twee wielen. Het is een heel andere beweging die goed voelt op dit moment. Gisteren fietste ik dan ook wat in het rond en vond smeerwortel en brandnetel. Overgoten met regenwater zal het binnen een paar dagen ongelofelijk beginnen stinken maar daarna wordt het vloeibaar goud voor de planten.


Vanmorgen fietste ik het erf van de boer op voor de laatste tomatenplanten. Ik was net niet te laat. We deden een boer en tuinder babbel en ik kreeg een rondleiding in zijn voortreffelijke tuin.

De zon schijnt weelderig en ik deed een fleurig rokje aan. Volgens mij zijn we vertrokken voor een paar dagen zomer. Niets zo helend voor gemis dan zonneschijn...

4 opmerkingen:

Goofball zei

en wat doe je dan juist met smeerwortel en brandnetel?

Menck zei

@ Goofball
Je maakt er gier van. Zulks bevat stikstof en mineralen en bevordert het bodemleven en stimuleert de groei van de planten. Een ongegist aftreksel kan bovendien bladluizen en andere zuigende, schadelijke insecten verdrijven.
Om gier te maken doet u 1 kilo niet-bloeiende brandnetels en/of smeerwortels bij 10 liter water in een emmer. Dit moet tweemaal daags worden omgeroerd. Het mengsel zal beginnen te gisten (om de gisting te versnellen, kan ook wat suiker worden toegevoegd). Het goedje zal gaan stinken. Bij het besproeien of begieten van de tuin moet het mengsel 1 op 10 verdund worden.

tikje wit zei

ooooooo...ooo..wat ziet je tuin er mooi uit.... Geniet t!

tijdtussendoor zei

@Menck:Dank je ;)