woensdag 12 augustus 2009

Huisje en de rest.

De verkaveling achter ons huis is een oord van jonge gezinnen. Ze werken hard om het kostbare huis te betalen. Volgens mij de reden waarom ze zo weinig thuis zijn. Maar bij de wandeling vanmorgen moest ik het weer denken.

Waarom willen ze per se allemaal een huisdier? Zo van die konijntjes in een hok waar ze amper in kunnen bewegen. Jonge honden die tegen kooien springen als je passeert, omdat ze hopeloos wachten op een wandeling.

Misschien nemen ze het spreekwoord nogal letterlijk.
Een huisje altijd leeg en in orde. Een beestje netjes opgeborgen. De boompjes strak in het gelid.

Geef mij toch maar mijn eigen stek. Hij is niet zo netjes, niet zo rustig en het groen groeit er weelderig maar... ik word telkens weer blij als ik de grote poort vanachter in de tuin binnenkom.

8 opmerkingen:

Lies zei

Diertjes vragen tijd en als je die niet hebt, moet je er ook geen nemen (tenzij een visje, die redt het bij mij ook ;)).

Menck zei

Gelijk heb je.
Onze vier poezen kunnen te allen tijde binnen en buiten dankzij een kattenluikje in de achterdeur. Bovendien zijn er alhier speel- en uitleefmogelijkheden genoeg voor hen.

Goofball zei

tja bouwen kost stukken van mensen eh tegenwoordig dus zullen de meeste mensen daar idd hard moeten voor werken. En misschien hebben ze veel buitenshuise hobbies ook nog (zoals ik) waardoor ze weinig thuis zijn. Niet iedereen voelt zich geroepen om veel thuis te zijn eh. Dan is het wel jammer om huisdieren te nemen idd.

En ordelijkheid....ieder zijn eigen stijl :)

geniet maar van je tuin!!!!

Fluitenkruid zei

Ons leven staat in het teken van de beestjes, zij gaan voor alles.
Ik vind huisdieren die smachten naar aandacht zo triest, jammer dat veel mensen niet beter nadenken over de aanschaf van een dier.

Mama Muis zei

amen (als u mij permiteert, anders gewoon 'helemaal mee eens')

pcuser1961 zei

Tja, huisje , boompje ,diertje...Tlijkt de perfectie maar als die dieren worden opgesloten vind ik het maar niks

Fijne donderdag

boomkruiper zei

Zij moeten voor straf in zo'n caviamolentje lopen ;)

zapnimf zei

Oplossing : De beesten bij de bomma en bompa : tijd, ruimte en de kleinkinderen komen dikwijls en graag.