donderdag 13 augustus 2009

Wakker met een schok.

Vanuit een nachtmerrie wakker worden. Dat was wat mij overkwam vanmorgen. Met kloppend hart en zweet langs mijn oren keek ik op de klok. Welgeteld 30 minuten had ik nog om op het werk te komen. Ik kruip even onder de douche en rommel wat kleren bij elkaar.

Als ik op het werk in de spiegel kijk, zie ik niet veel fraais. Een hoofd met waterogen en haar dat langs alle kanten steekt. Mijn nachtmerrie blijft echter geborgen want door hem uit te spreken wordt hij veel te echt en ga ik hem onthouden.

Ondertussen ben ik thuis. Al een auto vol boodschappen uitgeladen. Rolde ik met de viervoeter over het, veel te lange, gras. Het koffieapparaat pruttelt.

Dus die duisternis van deze ochtend maar snel vergeten. Er staat een valiesje klaar om te vullen. Ik heb vooral zonnige kleedjes en weinig verhullende bloesjes klaarliggen. Spanje is warm, zo vertelde ze gisteren.

Laat ik maar eens beginnen om het tijdtussendoorlijk huis een beetje op orde te krijgen. En dan nog briefjes hangen voor de zonen, met dingen die ze zeker niet mogen vergeten. Dan kruip ik stilaan in mijn vakantielijf…

7 opmerkingen:

Nicole zei

Waar ging de nachtmerrie over? Of was je hem meteen weer 'kwijt'?

Ik kan me voorstellen dat je dan wat verwilderd de dag begint!

Annelies zei

Het moet zalig zijn om nu nog op vakantie te kunnen vertrekken terwijl anderen die van hen al volledig opgesoupeerd hebben. Geniet van jullie vakantie in het warme Spanje!

veerle zei

Stop die nachtmerrie vooral niet in je koffer.
Een fijne en deugddoende reis gewenst!

(mooi gezegd: in je vakantielijf kruipen)

meisjesmama zei

Dromen kunnen heel veel indruk op je maken. Soms zelfs zo erg dat ze je gevoelens tegenover bepaalde personen beïnvloeden. Een hele tijd terug had ik ook een nachtmerrie. Ik ben er dagenlang niet goed van geweest en kreeg soms spontaan de tranen in mijn ogen. Akelig.

Maar goed, een superfijne vakantie toegewenst! Geniet ervan!

Leen zei

hoog tijd voor vakantie, geniet ervan!

knofje zei

Oh, dat soort momenten zijn altijd de meest vervelende om de dag mee te beginnen..
Een hele fijne vakantie gewenst!

zeezicht zei

Geniet van je vakantie!
Laat het niet vergallen door nachtmerries.