dinsdag 4 augustus 2009

Bed en andere dingen.

Lachend vallen we met twee op het nieuwe bed. Helemaal zelf in elkaar gezet. Er kwam zweet maar juist geen tranen aan te pas. We babbelden ondertussen over hoe het was. Een heldere kijk op het leven en elkaar maakt het praten eenvoudig. Helemaal anders dan jaren geleden.

Ik was ’s morgens aangekomen met veel energie en poetshanden. Ze kon mijn opruimwoede wel een dagje gebruiken, had ze aan de telefoon gezegd. En ook dat ze het niet geregeld kreeg. Dat het huishouden een beetje puinhopig was en dat ze heel blij was met een dagje tijdtussendoor.

Rond de middag stapte ze naar de Marokkaanse winkel om de hoek. Samen met tomaten en komkommers uit mijn tuin was het hemels eten. We bleven herinneringen ophalen.

Toen mijn tijd op was, nam ik haar nog eens stevig vast. Ik moest er natuurlijk weer natte ogen van krijgen en bij het zoeken naar een zakdoek, vind ik nog één vijs. Een vijs die waarschijnlijk ergens in het bed moest zitten. Omdat we vinden dat het bed stevig staat, laten we het maar zo. Met de slappe lach in mijn lijf, wandel ik buiten…

6 opmerkingen:

prutsen zei

Volgens mij steken ze daar altijd een vijs te veel in. Zodat je blijft piekeren of je het ding wel goed in elkaar hebt gezet ;-)

tineke zei

vijs?????kun je dat eten?

Menck zei

Wat Prutsen zegt.
@ Tineke
Nederlandse, zeker? Een vijs is een schroef én correct AN bovendien.

tijdtussendoor zei

@tineke:Weet je, ik ben het woord gaan opzoeken omdat ik twijfelde of het wel correct AN was.
@Menck: ;)

bart zei

beter een vijs over dan er één kwijt (alhoewel ze wel een beetje los mogen zitten wat mij betreft) :-)

Life is a dance zei

Mooi :-)