dinsdag 24 april 2012

Het was fijn lopen daar aan de waterkant. Alleen deed dat eenzame gele eendje nogal paniekerig. Na een tijdje zag ik moeder eend met haar andere, donkere, kuikens komen aan dobberen. Aha, sprak ik hardop, weer herenigd. Tot ze dat kleine ding in de gaten kreeg. Met haar snavel duwde ze het de kant in en bleef met haar bek duwen tot het niet meer bewoog. Gebiologeerd bleef ik kijken en zag hoe het donzig ding levenloos aan de kant bleef liggen.

Ik was daar efkes niet goed van. Van al dat natuurgeweld.

Dit was zondag en ondertussen is het dinsdag en enkel een herinnering. De natuur gaat haar eigen gangetje van leven en overleven. Niets meer of minder en op zich vind ik dat wel een geruststellende gedachte.Er gebeuren nog veel dingen dezer dagen. Zo was er het schrijven van een sollicitatiebrief en het vieren van het versturen. Van het vieren moest ik drie dagen bekomen. U kent dat vast wel. Die overmoedigheid om te denken dat je lichaam een nacht springen onder invloed van wijn nog kan verwerken.

Ik probeer u morgen nog eens te schrijven. Omdat tijdtussendoor maken ook op het vakantie lijstje staat en ik daar schaamteloos van aan het genieten ben. Geen werktoestanden voor mij deze week en ik kan alleen maar zeggen dat het me deugd doet...

6 opmerkingen:

Sannah zei

Iets als het zwarte schaap, maar dan het gele eendje ...

Lies zei

Geniet ervan !
Lie(f)s.

veerle zei

Je verhaal deed me meteen aan 'Het lelijke eendje' denken, maar hier geen happy end dus...

Nog fijne vakantiedagen gewenst!

tijdtussendoor zei

@Allen: Sprookjesverhalen worden bijna echt...lelijke eendje, zwarte schaap ;)

Anoniem zei

heerlijk, die vakantie. Soms heeft een mens daar zo'n nood aan. Wel jammer van dat bekomen. Ik ken het gevoel onderhand. (en zeggen dat je zo'n dingen niet wil geloven als niet alleen je hoofd maar ook je lijf nog jong is. Allé: jong-jong dan. We blijven natuurlijk nog altijd jong ;-) )

tijdtussendoor zei

@Sterre: Dat is soms zo bizar dat het echt in mijn hoofd nog jong voelt terwijl mijn lijf, zeker the day after, mij helemaal iets anders zegt ;)