vrijdag 13 april 2012

Het is opnieuw vrijdag en ik vind tijd om te schrijven. Acht uur meer werken maakt dat ik mij niet zoveel op een stoel zet voor een blanco scherm.

Deze week was vol melancholie en weemoed. Ook al ligt het twee jaar achter mij en is het geen onderwerp van gesprek meer, 9 april zal voor de rest van mijn leven ‘dag van vertrek’ betekenen. Ik zat op de vensterbank zomaar wat te snotteren. Te denken hoe ik het in godsnaam gedaan heb en hoe mijn leven anders en toch hetzelfde bleef. Ik nam mijn gesnotter voor lief en toen de dag op haar einde liep, maakte ik er een plaatje van. De wolken omlijnd door het licht dat onafgebroken schijnt van binnenuit. Zo eentje in de stijl van: achter de wolken schijnt steeds de zon… of iets in die aard.


De tak vol bloeiende magnolia’s was afgebroken. Daarom kon ik het mij permitteren om er een paar in vaasjes te zetten. Wat een zachtheid aan het keukenraam. Ik blijf het een pracht vinden.


De academie speelt ook de hele tijd door mijn gedachten. Mijn vrij werk dit jaar gaat over schaduwen en hoe inspirerend ze kunnen zijn. De natuur levert het nodige materiaal. De grote lap leder kreeg ik gisteren gewoon in mijn handen geduwd en leverde weer een schaduwinterpretatie.
U ziet en leest het. Het binnenwerk in mijn hoofd draait op volle toeren. Wat ik wel graag zou willen is een beetje warmte, van de zon voor alle duidelijkheid. Nog een weekje en dan staat er wat vakantie op de kalender. Met de zon in de lucht, lijkt dat nog aantrekkelijker.

5 opmerkingen:

Roelien zei

Melancholie is een mooi sentiment, zeker waar het gevoed wordt door een verlangen naar zon en licht....ik wens je een mooi weekend vanaf deze kant van het scherm.

Wondelgijn zei

Zo'n zonnetje maakt een 'droeve' dag vaak wat minder somber, hè? Ik snak ook naar bakken vol zon!!

Mips zei

Je bent een kunstzinnige vrouw met veel diepgang, tijdtussendoortje! Haal kracht uit je mooie herinneringen en reik uit naar de toekomst, ook al kan je niet altijd, echt, 'op weg'!

veerle zei

In die wolken van jou zie ik twee muizen die gezellig aan het kletsen zijn. Ja, mijn kinderlijke fantasie is nooit helemaal verdwenen...

tijdtussendoor zei

@Roelien:Het weekend was mooi, dank je ;)
@Wondelgijn: Zon ja...absoluut!
@Mips:Doe ik hoor!
@Veerle:Had ik nog niet gezien, schoon he!