vrijdag 6 april 2012

Mijn werkdag zou tot twaalf uur deze middag duren en het kon niet snel genoeg gaan. Zon, windstil en droog, dat had ik nodig. Het net eraf doen is een heel gedoe maar het was nodig om alles onkruidvrij te maken. De erwten en sluimererwten zijn geweldig uit de startblokken geschoten ondanks de droogte.

Zie dat miniwortel loof eens gaan. Ook hier is nog geen water aan te pas gekomen. Wel de plastiek met gaatjes die voor het condenswater zorgt.

Het groen in de tuin is allemaal goed op weg en zoals ik al eens schreef, we zitten helemaal op schema. Tijd voor plannen van een ander soort. Aan onze garage achteraan in de tuin, moet een nieuw afdak komen. Met robuuste balken en van het natuurlijk ogende soort. De druivelaar die aarzelend in bloei komt, zal even van zijn vaste stek beroofd worden.


Dit zanderig stukje is al helemaal klaar voor de verandering. De oude vloerstenen gaan hier een schoon terrasvloerke vormen. Moesten er toevallig klussers hier terecht komen en zich geroepen voelen om goeie raad neer te pennen. Hou u dan vooral niet in. De huisgenoot doet eigenlijk vooral aan bureau werk. Als u begrijpt wat ik bedoel.


Laat ons hopen dat Frank ernaast zat en de zon morgen wel gaat schijnen. Ik wens u veel verlengde weekend genot!

5 opmerkingen:

Zeekraai zei

Dit wordt zo langzamerhand 'n echt 'tuinblog' niet ?

Zeekraai zei

( zei de man van het 'bootjesblog' )
; )

tijdtussendoor zei

@Zeekraai: Op den duur lijkt alles al een keer geschreven ;)

de biodiverse zei

Twintig cm diep uitgraven, stabilisé maken of halen, vullen en goed aanstampen. Dan tegels er op in een dun laagje stabilisé om ze gelijk te leggen. Alles laten hard worden en dan de voegen dichtpappen met een papje van cement en zand. Mooi afspuiten zodat er geen cement op de tegels achterblijft ;-)

tijdtussendoor zei

@de biodiverse:De info is doorgegeven, bedankt!