zondag 11 maart 2012

Zonnigheid..

Dat de dag niet zomaar zondag was hoef ik u niet te vertellen. De eerste lentezondag is een feit. En dat we genoten hebben, is een bijkomstigheid om te vermelden. Ons mini terrasje voor koffie in de zomer is af en ik probeer Mats de hond te vertellen dat dit plekje niet voor hem bestemd is. Maar hij is weer een beetje selectief doof. Hij kijkt recht voor zich uit en negeert mij straal.


De bessenstruiken die we vorig jaar geplant hebben, doen erg hun best. Ze gaan, als het goed gaat, een haag vormen die mij genoeg vruchten zal geven voor confituur. Ook zijn ze zo geplant dat ze de groentetuin de nodige bescherming biedt voor de wind.

De beukenboom verbergt de ochtendzon. Maar zie dat schitteren en als ik van dichtbij kijk, zie ik de jonge scheutjes overal.

In de voortuin heb ik Hyssop staan. Van overal in de tuin heb ik de scheutjes geplant wat vorig jaar een feest voor bijen was. Na de strenge vriestemperaturen vreesde ik het ergste. Maar geen nood want kijk hoe die weer vertrokken zijn.

Vanaf morgen de start voor de befaamde wijvenweek. Afwachten of het me elke dag gaat lukken. U leest het wel. Maar als dat lenteweer op dit elan verdergaat belooft het niet veel goeds.
Alvast een zwierige lentegroet van hieruit!

5 opmerkingen:

Lies zei

Een zalig lentelogje, Katrien...
Lie(f)s.

Menck zei

Dat miniterrasje voor koffie ziet er bijzonder aangenaam uit. Toch viel me direct iets op: de uiteinden van de staalnetten steken voorbij de steunpalen. Nog geen kwetsuren opgelopen alzo?
Geniet van de lente!

Zem zei

Mats heeft het goed bekeken!
Maar wat een feest om alles weer zo te zien uitlopen.

Goofball zei

zwierige lentegroet terug! bedankt voor het zonnige postje

tijdtussendoor zei

@Menck: Idd de huisgenoot heeft nog werk en liefst vooraleer ik kwetsuren oploop ;)