vrijdag 9 maart 2012

Wijn voor het weekend.

Laat ik maar eens een wijntje uitgieten, denk ik en kijk ondertussen nog eens naar het etiket. Castillo Irache, tinto 2010. Navarra is de streek in Spanje waar ik het eerste gedeelte van mijn staptocht naar Compostela deed. Tijdens het winkelen droomde ik even weg, terwijl ik blijkbaar een collega passeerde die ik niet zag, zo vertelde ze mij dagen later. De dag dat ik twee jaar geleden vertrok is binnen een paar weken. Ik denk er nog vaak aan, meer en meer stil binnenin mezelf.

Maar dat wijntje werpt me terug in de tijd. Niet dat ik er toen van gedronken heb want ik stond bekend als de dame uit Belgiƫ die geen alcohol dronk. Maanden van te voren was ik al begonnen met trainen, en op mijn voeding letten. Geen suiker en alcohol. Mijn gewicht en strakheid waren toen optimaal. De motivatie was toen net iets groter dan nu.

Voor nu ben ik dus aan het aperitieven met een wijntje uit de Spaanse Navarra. Kook ik verse vis en maak me op voor een rustig huis tuin en keuken weekend. Terwijl mijn hart overstroomt van herinneringen.


5 opmerkingen:

Lies zei

'k Droom even mee met jou, Katrien...
Lie(f)s.

Gamine zei

Navarra klinkt goed, doen we de Leuvense 'Koerier van Navarra' eens aan?

Wondelgijn zei

Ik ben zo ontzettend gek op Rioja-wijn.... Voor mij de allerlekkerste!

tijdtussendoor zei

@Lies: Fijn dat je mee droomt ;)
@Gamine: Ik mail je snel x
@Wondelgijn: Voor mij ook en zeker op een zonnig terras zoals gisteren!

Zeekraai zei

de dame uit Belgiƫ die geen alcohol dronk...
maar wijn is toch gewoon druivensap.
eigenlijk
; )