dinsdag 20 maart 2012


6.20u en de zon stond juist boven de evenaar, hoor ik juist. Het begin van een astronomische lente. De dag doet die gebeurtenis alle eer aan, met de zon die volop haar best blijft doen. De elektriciteitsmeter loopt snel achteruit en zo verdienen we zelf onze energie. De veranda staat helemaal vol kleine potjes. Weer teveel gezaaid maar gelukkig kan ik op er op de ruilbeurs van Velt binnenkort mee terecht. Altijd weer anderen die blij zijn met Oost-Indische kers of Zinnia's en andere bloemen. En ik die dan weer op een ander kies. Een aanrader, zo'n beurs.


De bloemkool kon ik gisteren al opfrissen met vers geknipte bieslook. Het kan weer beginnen, een loopje door de tuin vlak voor het aan tafel gaan.

Voor het eerst heb ik gaatjes plastiek over enkele groentebedden. Het is er lekker warm onder en toch kan water aan de grond. Benieuwd of de wortelen en ajuinen zich vroeger dan anders laten zien.

Zie dat gebloem in de voortuin. Vers schors op de paadjes en de frambozenstruiken die overal aan het barsten zijn.

Elke dag gaat dat vooruit. Die sering, op weg naar een weelderige bloei.

De vijgenboom werd in het weekend gesnoeid. Eens proberen of de scheuten het achteraan in de tuin ook willen doen. Het is er altijd warm en zonnig. Stel u voor dat ik daar een vijgenterras kan maken.

De tuin heelt zoals altijd mijn druk bezette hoofd. Overgoten met zon is het helemaal zoals het moet zijn.

Dit weekend sleutelen we weer aan de klokken en dan zijn we vertrokken. Op weg naar lange avonden bij een zachtjes ondergaande zon.

6 opmerkingen:

Hilde zei

wat een heerlijk logje! jouw tuin is al helemaal klaar voor het lentegeweld! laat ze maar komen, de bloemetjes en de bijtjes! nog veel tuinplezier, leifs Hilde

veerle zei

Ik was nog een dag aan 't aftellen naar de lente, maar ja, de astronomische is rapper.

Menck zei

Ik mag hopen dat het de laatste keer is dat we aan de klokken moeten sleutelen. Het gros van de Vlamingen is voor het voorgoed behouden van het zomeruur, aldus het resultaat van een enquĂȘte bij Peeters en Pichal. Leve de lange (tuin)avonden!

Anita zei

Kijk jij bent er al helemaal klaar voor.
En wat was het genieten op deze 1e Lentedag :-)
Groetjezz lfs mij

natuurlijk-rijk zei

Daar ook al goed bezig geweest en op tijd en stond genieten! Zo hebben we het graag!

tijdtussendoor zei

@Hilde:Dank je!
@Veerle:En nu volop in de lente, geen aftellen meer.
@Menck:Ja, met een lekker glaasje...
@Anita:Groetjes terug ;)
@Natuurlijk-Rijk:Heel graag!