vrijdag 24 februari 2012

Woorden voor het weekend.

Het is eigenlijk om te lachen. Mijn 'foodfotografie'. Zeker in vergelijking met haar blog die prachtige foto's heeft, elke dag opnieuw.

Maar dit ter zijde. We deden weer aan gezond gisterenavond en daarvoor had ik de allerlaatste keer in de groentetuin van 2011 gestaan. Pastinaken en het restje prei, zijn verdwenen in een tajine met uien en look. Ik strooide er rijkelijk kruiden van de Marokkaan over. De laatste tijd zet ik de tajine in de, spiksplinternieuwe, oven. Tussen haakjes: Vergeet niet als je mee doet aan de 40 dagen zonder, eens een keer hazelnootburgers te eten. Niet te versmaden. Toen ik gisterenavond in het laat weer thuis kwam, rook ik nog vaag de kruiden. Pittig om thuis te komen.


Vanavond ga ik een beetje aan overloperij doen. Onze vrienden zijn fervente aanhangers van de volkstuintjes. Eigenlijk zijn ze met hetzelfde bezig. Beestjes bestrijden met natuurlijke middelen, schimmels weren door een goede grondbewerking, zaaien en planten. Kortom het heerlijke buiten en bezig zijn. Benieuwd wat ze te vertellen hebben.

Maar voor nu moet er nog gewassen en gestreken worden. Een stap door het dorp doen met Mats de hond en weer opnieuw gezond op tafel toveren.

Het weekend wordt zaterdag de start van het moestuin seizoen. En zondag gaan we, samen met veel anderen, wandelen op de nationale wandeldag.

Ik denk dat we mooie dagen tegemoet gaan. Ik hoop voor u hetzelfde.

5 opmerkingen:

[muggenbeet] zei

amuseert u maar goed op de wandeldag, zelf vind ik op zo'n dagen de hoop nogal groot. Wandel liever alleen of met twee├źn. Nieuw thema? Ooit ook nog gebruikt.

tijdtussendoor zei

@Muggenbeet: Ik weet wat je bedoelt maar zo eens in het jaar met de vrienden van de wandelclub is niet teveel ;)
En ik dacht: laat ons eens aan lente doen!

Sannah zei

Ik doe niet aan '40 dagen', maar ben toch benieuwd naar de hazelnootburgers. Heb hier nog een grote kom vol met oogst van eigen boom ...

Wondelgijn zei

Dat ga ik nu eens voor mijn verjaardag vragen in april! Een Tajine!!

Fotografie Ilse zei

Wij hebben ook een volkstuin waar we ecologisch tuinieren en ook tagine wordt hier regelmatig gemaakt (kan ook niet anders met een man met Marokkaanse roots in huis). Goed initiatief 40 dagen zonder vlees, wij eten zowiezo zeer weinig vlees, 6 op de 7 dagen zijn vegetarisch bij ons. Zo'n lentewandeling lijkt leuk en het weer zat mee!