woensdag 22 februari 2012

Vlees of niet, of toch?

Ze zijn begonnen, 40 dagen zonder vlees. En ik heb al gezondigd, al wil ik u dat toch even uitleggen.

Wanneer ik ’s avonds werk, eet ik daar ook, dat is vanzelfsprekend. We eten datgene wat de instellingspot schaft. Vandaag was dat frikadellen met krieken, die we vorige week al bestelden voor 10 bewoners.

De mensen waar ik mee werk zijn vrij onvoorspelbaar en zeker wat eten en goestingskes betreft. Nu zal je denken dat frikadellen met krieken niet te versmaden zijn. Niets minder waar dan dat. Het resultaat was een hele pot frikadellen die ik eigenlijk in de vuilbak moet gooien omwille van de voedselvoorschriften.

Buiten het feit dat ik bijna geen vlees meer eet, gruwel ik ook van al dat voedsel wat in containers terecht komt. In ons huis wordt geen eten weggegooid. Mats de hond speelt met graagte voor restjesbak.

Dus at ik vanavond frikadellen met krieken voor een goed doel. Het redden van een vuilbak vol eten. Ik moet dat dan ook uitleggen aan mijn collega’s want ze snappen zoiets niet: Jij eet toch geen vlees?? Maar eten weggooien is zo tegen mijn principe, vertel ik hen, en dan kunnen ze helemaal niet meer volgen.

Ik weet niet wat u ervan denkt. Vlees, of niet? Of toch, misschien af en toe?

5 opmerkingen:

hoow@huismettuin zei

Ik eet wel vlees maar ik koop geen vlees.
Dat wil dus zeggen enkel vlees als Ik het buitenhuis aangeboden krijg.

10-eke zei

Ik eet wel vlees: weinig, en ook tijden geen vlees, dan heb ik er geen trek in. En eten weggooien: nee, even verder op gaan mensen dood van de honger, dus restjes worden kliekjes, worden gewoon weer lekker eten!

IMS zei

Tja, moeilijk - diep in mijn hart zou ik willen dat ik helemaal geen vlees at, maar tot nu toe heeft mijn egoïsme het nog altijd gewonnen van mijn medelijden met dieren. Ik heb veel respect voor mensen die het wel doen - (zelf) vlees laten staan.

natuurlijk-rijk zei

Ik et al sinds mijn 16de geen vlees meer. Dat was toen een heel bewuste keuze. Ondertussen is het een gewoonte. Waarmee ik niet wil zeggen dat je me een bord vlees moet voorzetten, dat krijg ik zeker niet binnen. Zoonlief eet ondertussen ook geen vlees meer. Dat is begonnen omdat we zelf kippen hebben en zodoende kwam van het ene het andere.

zapnimf zei

Vlees of geen vlees, ik moet die overschotten ook altijd redden. Men zou nog denken dat ik in de oorlog geboren ben.