zondag 29 januari 2012

Nachtwandelen.

Koffie met een wazige ochtend blik op de tuin. Ik heb een thuisbroek aan en een vogelnestkapsel. De wasmachine draait al rondjes en ik die rustig wacht tot hij uit gezwierd is. De huisgenoot op weg voor broodjes en koffiekoeken. Zondag dus, en rustdag meer dan nodig.

Een trombose aan de hersenstam klinkt door mijn telefoon. Iedereen is geschrokken maar het belangrijkste is dat het allemaal juist op tijd was en het dus ook goed komt. Mijn vader kon zich op de spoed al druk maken over het feit dat zijn olijfbomen binnen moeten omdat ze geen vorst aan kunnen. Toen wist ik dat het goed kwam en schrok ik van de kracht van de medicijnen.

Gisteren wandelden we door Turnhout by Night. De wandeling van tien kilometer door de straten waar ik al zo vaak door fietste of met de auto reed. Ik zie en ervaar de stad helemaal anders.

Op het eind brand ik een kaarsje in de kleine kapel vlakbij de grote markt. Ik kom er nog wel eens op andere dagen ook en wanneer je de grote poort dichtdoet, ebt het geluid van de stad weg. Een oase van rust omgeven door de mallemolen van het leven van alledag. Ondanks mijn koude billen, voel ik de rust binnenstromen en kan ik de emoties van de laatste dagen een plaats geven.

4 opmerkingen:

Fluitenkruid zei

Lekker even ontstressen, heel veel beterschap gewenst! Lieve groetjes

10-ek zei

heel veel beterschap voor je pa

Lies zei

Ook in Brugge brandt een kaarsje voor je papa, Katrien...
Lie(f)s.

Sannah zei

Wat kan jij ook voor moeilijke dingen toch woorden mooi achter elkaar zetten.