zondag 20 november 2011

Dagen van zon.

Bijna tijd om in bed te kruipen maar nog net te wakker. Onder het zetel deken blijf ik lekker warm en heb ik geen last van de kilte, die langzaam valt omdat de verwarming in slaap dommelt. Morgen vroeg om 7 uur stap ik de instelling weeral binnen en denk ik, zeker weten, aan een fijn weekend terug. Er werd gekookt en ondertussen deden we aan aperitieven en krant lezen. Ook is het moment en de plaats ideaal om bij te babbelen vooraleer zoon weer naar Gent vertrekt.

De herfstzon blijft maar stralen en zorgen dat ik elke dag een beetje meer inspiratie krijg voor mijn vrij werk op de academie. Ik plaats het hout op alle mogelijke plaatsen en maak zo fascinerende schaduwen. Eerst morgen maar weer papier kopen om de schaduwen met verf of potlood vast te leggen. Donderdag krijg ik dan opnieuw feedback van mijn docent en kunnen we weer verder creëren.

Het kamperfoelie hout wordt het eindresultaat. In de zon, op het terras ga ik op zoek naar het eigenlijke hout. Dit komt tevoorschijn. Zacht als je erover wrijft en mild van kleur.

Hout is een subliem materiaal uit de natuur. Zo veelzijdig en veelzeggend ook. Getekend door de tijd. Geurend naar het pure.

Een tas thee ga ik nog drinken. En dan, zacht slapen...

7 opmerkingen:

Tricky zei

heerlijk hé, die zalige herfstzon die alles zo mooi kleurt... goeie start van de week

zapnimf zei

Gij kunt kiezen hoe je slaapt? ;-)

Hilde zei

lijkt me leuk zo met hout te werken,het is een prachtig materiaal, recht uit de natuur. Hout kan ook zo heerlijk ruiken, vooral vers hout! Ik wens je nog veel creatieve inspiratie!

natuurindekijker zei

Ik word al helemaal rustig, alleen van dit te lezen. En ja, de natuur en haar materialen blijven eindeloos inspireren, he? Mogen we ook het eindresultaat bewonderen?

HansDeZwans zei

Ik ben ook wel benieuwd naar het eindresultaat

Elisa zei

Wat schrijf je prachtig, heerlijk om dit kleine stukje te lezen, de woorden vlogen voorbij.

Zeekraai zei

vooraleer...mooi woord.

en hout is mijn favoriete materiaal.
bouwde ooit een houten huis.
maar houd ook heel erg van (z)'n houtkacheltje haha