vrijdag 18 november 2011

Vrijdagheid.


Die bittere koude is weer vertrokken, voel ik tijdens de ochtendwandeling. Helemaal niet erg want mijn lijf is er precies niet klaar voor. Daarom eet ik dampend eten, slurp van thee met honing en zocht al mijn warme truien weer bij elkaar. De tuin maakt zich in een versneld tempo winter klaar. Dat heb ik elk jaar, opeens gaat het erg snel en zijn die zomerdagen ver weg.

Na een nachtje slapen zijn mijn benen weer ontspannen. De academie dag van gisteren was een dag van rechtstaan, tekenen en kleien met een model voor ons. De vrouw van zestig met het strakke en gebronsde lijf, smeert zich om de zoveel tijd in met olie. Ze staat fier rechtop alsof ze zich in haar eigen badkamer aan het verzorgen is. Als ze in mijn ogen kijkt, ben ik afgeleid van mijn werk. Geweldig om op je zestigste deze fierheid zo ten toon te stellen, denk ik meermaals.

Deze nacht passeerden er dromen van grote, lees reuzinnen, en krachtige vrouwen. Ik moet er een beetje van bekomen. Gelukkig moet ik pas na de middag naar de instelling en voor het avondeten moet ik ook al niet zorgen. Zo neem ik al een aanloopje naar het weekend. Al zal er dan hard gewerkt worden in zoon zijn huis maar daar is dan weer zoveel voldoening van te rapen, dat het erg leuk moe maken is.

Misschien is het verwarrend met twee schrijf adressen maar ik vind het geweldig om hier weer tijd tussen door te maken.

5 opmerkingen:

veerle zei

Wat die adressen betreft: ik had eindelijk (ja nu pas) door dat ik de 'Tijdtussendoor' met hoofdletter moest aanklikken en nu is het weer die met de kleine letter. Je zorgt voor wel hersengymnastiek (grapje).

zapnimf zei

Wat een berg klei is daarvoor nodig!

Mips zei

Misschien toch opletten dat jij geen lezers 'kwijtspeelt'; ik had de feeds van de andere pagina intussen al verwijderd;)

Lies zei

'k Blijf je fotootjes volgen, Katrien... Héél knap !
Lie(f)s.

Anoniem zei

It's really a great and useful piece of information. I'm satіsfied that you juѕt shareԁ thiѕ helρful infoгmatіоn with us.
Please staу us up to date likе thіs.
Thank yοu foг ѕharing.
Here is my blog silk'N laser hair removal