dinsdag 30 maart 2010

Over dromen die echt kunnen worden.

In mijn huisplunje snel ik nog vlug naar de bakker. Wandelsokken in sandalen, niet elegant maar noodzakelijk voor een goede voetverzorging. Elegantie is voor na mijn tocht, dan komen rokjes en topjes weer uit de kast.

Terwijl ik sta aan te schuiven, tikt hij vanachter op mijn schouder. Ik wilde vanavond bellen om hem nog een bezoekje te brengen vooraleer ik vertrek.

We zijn ongeveer van dezelfde leeftijd en leerden elkaar kennen via de wandelclub waar hij voorzitter is. In 2004 stelden ze de diagnose Multiple sclerose. Een donderwolk over zijn leven die niet meer wegging.

Maar dit jaar gaat ook voor hem een droom in vervulling. Op 1 mei vertrekt hij van aan zijn voordeur naar Compostela. Nu het nog kan wil hij met zijn, toch al gehavende lichaam, tot het uiterste gaan. Hij reikt een hand naar de MS-liga Vlaanderen door sponsors te zoeken voor zijn tocht. Deze bedragen gaan integraal naar de MS-liga die zo plaatselijke zelfhulpgroepen ondersteunen.

Ik vertaalde voor hem een brief in het Spaans waarin hij schrijft over zijn ziekte en het doel van zijn tocht. We gaan beiden op tocht en dat schept een grote verbondenheid. Vanavond gaan we dus weer vol praten over het hoe en waarom. We wisselen praktische tips uit en ik weet dat hij aan me zal denken vanaf volgende week.

Onderweg zal ik zeker ook aan hem denken. Hij schrijft op zijn folder:

'Een droom komt alleen maar uit wanneer je hem neemt'. En daar kan ik niets beter aan toevoegen.

5 opmerkingen:

veerle zei

Ik vind jou al zo moedig, maar hij met zijn beperkingen, waw!!!
Hij heeft natuurlijk helemaal gelijk: een droom komt alleen uit als je hem neemt.

adelheid zei

Slik.
Stel het goed, allebei.

Roelien zei

Jeetje, wat een moed en dapperheid. Daar word ik even stil van.

chelone zei

Jullie moesten elkaar daar ontmoeten, het lijkt meer dan toeval. En het zal voor beiden een grote stimulans zijn.

rob alberts zei

Bewonderingswaardig om aan deze tocht te beginnen.
Hoewel ons leven altijd uit cirkels bestaat is dit doel een mooi doel.
Vriendelijke wandelgroet uit Amsterdam-ZuidOost.