dinsdag 3 maart 2009

Mijnheer de dokter.

Onze huisarts heeft het nogal druk. Al een hele tijd zijn ze op zoek naar een jonge arts die de nodige ervaring wil opdoen en zo hun team wil vervoegen. Zo kwam ik dus bij de ‘nieuwe’ terecht met mijn pijnlijke voet een paar weken geleden.

Hij zag er goed uit. Bruingebrand. Een keurig overhemd met bijpassend mouwloos truitje over. Voorkomend en vriendelijk… zelfs een beetje te.

Terwijl hij op zijn computer kijkt, vraagt hij wat het probleem is. Ik vind het nogal moeilijk om te praten tegen iemand die mij niet aankijkt. Maar ach, hij moet het nog een beetje leren, denk ik relativerend. Dan doe ik mijn verhaal en wijs op mijn voet. Nog steeds zonder op te kijken vraagt hij of ik regelmatig een uitstrijkje laat nemen. Nu vond ik dat volledig niet ter zake, en antwoord nogal kordaat ja, zonder meer.

Tijdens mijn bezoek krijgt hij nog een telefoon. Doet hij zijn theezakje uit zijn tas. Snuit uitvoerig zijn neus. Trekt zijn kousen een paar keer op en blijft maar tokkelen op de computer.

Wanneer ik bij ‘de nieuwe’ buiten loop, stap ik recht op de balie af. Graag had ik een nieuwe afspraak voor morgen, en liefst bij mijn vertrouwde dokter, vraag ik zo vriendelijk mogelijk. Een begrijpende blik kijkt me aan. Waarschijnlijk ben ik niet de eerste die niet ingenomen is met de nieuwe arts.

Ik wil hem nog wel eens een kans geven. Maar als ik naar dokter ga, is het niet zomaar. Graag had ik dan toch iemand over mij die een beetje luistert naar wat ik zeg, zodat ik met een gerustgesteld gevoel naar huis ga.

Het was een onaangename ervaring. Ik hoop dat hij snel bijleert, want anders zal hij op korte termijn op zoek moeten naar een nieuwe baan vrees ik...

6 opmerkingen:

Fluitenkruid zei

Brr, vreselijk dit type artsen. Vooral het niet aankijken en niet-relevante vragen stellen zijn naar mijn idee echt belachelijk en onprofessioneel.
Gaat het al wat beter met je voet?

tijdtussendoor zei

@Fluitenkruid:Ja hoor, ik krijg mijn schoenen weer terug aan!

zapnimf zei

Iemand zal ooit toch eens zijn mond moeten opentrekken als ze willen dat mensen zich anders gaan gedragen.
Als er niemand zegt wat hem/haar stoort aan 'de nieuwe', verwacht je dan dat hij dat ruikt?
Ook sociale vaardigheden kan je leren, maar iemand moet de moeite doen om het eventjes te melden.

tijdtussendoor zei

@Zapnimf:Helemaal met je eens, dat is ook mijn plan, om het even aan mijn huisarts te melden.

pelgrim zei

inderdaad moet iemand het zeggen.
Hij beseft waarschijnlijk niet hoe hij overkomt.

She zei

Dat was een vervelend bezoekje. Zo vervelend idd als mensen je niet aankijken als je tegen ze praat. Hopelijk leert 'ie het!