dinsdag 10 maart 2009

Houtgezaag.

Met een bulderend geraas worden de boomstammen op zijn oprit gestort. Nu kan hij beginnen zagen en de houtvoorraad kan weer aangevuld worden. Onze buurman nam dan ook een paar dagen verlof om dit karwei zou vlug mogelijk achter de rug te hebben. Het moet vooruit gaan.

Hij kan het ook niet laten om altijd een praatje te doen. De laatste dagen is dat vooral over het hout. Dat hij zo goedkoop kon kopen. Ik denk daarbij aan zijn rokende schouw en het gloeiende schijnsel in zijn woonkamer. Zonder licht zit hij volgens mij uren naar het vuur te staren.

Het praatje vind ik niet zo erg. Meestal maak ik dat zo kort of zo lang ik zelf wil. Maar als hij dat doet met in zijn handen een draaiende kettingzaag, vind ik dat toch wat gevaarlijk. Over het geluid heen roept hij dat het hout al voor de helft binnen is. Ik heb niet veel tijd, beste buurman, en stap vlug door.

Na mijn ongelukjes van de laatste weken kijk ik met een klein hartje naar de lawaaierige zaag. Met één verkeerde beweging zou buurman zijn hand of arm door de lucht vliegen.

Tot het hout binnen is beter geen praatjes meer.
Angstaanjagend… die felle buurman…

6 opmerkingen:

adelheid zei

Daar houdt hij toch beter volledig zijn aandacht bij... Brrr

Vandepotgerukt zei

Hij zaagt soms teveel zo te zien.

Was getekend

zapnimf zei

Inderdaad, met uw staat van (ongelukjes)dienst, wegblijven van die zaag!

Goofball zei

jakkes, ik heb ook schrik van kettingzagen , electrische messen enz....

Anders zei

ik begrijp 'm wel...

clara zei

Die kettingzaag even af zetten om een praatje te maken, zou ook al iets zijn. Hij had blijkbaar evenmin veel tijd.