zondag 1 februari 2009

Weekendverwarming.

Vanonder de warme dekens tast ik naar mijn telefoon. De deur is op slot, wil je even open maken…hoor ik op fluistertoon aan de andere kant. Kleine zoon en vriendin staan met een rugzak aan de deur. Grote zoon dacht dat hij, zoals altijd, de laatste was, en deed het slot op de deur.

Verkleumd, en blij dat iedereen weer veilig thuis is, kruip ik terug tegen de huisgenoot. Hij antwoordt met een kreun. Natuurlijk ben ik klaarwakker. Hoeveel gehaktballen maakte ik vorig jaar ook al weer? Twintig hongerige jonge goden die komen eten. Ik gok op vijf kilo gehakt en zes potten krieken. Vier broden moeten genoeg zijn. Ik draai me terug om en vertrek weer naar die groene weide in mijn droom.

Ondertussen is een druk weekend bijna voorbij. De overschot van het frikadellenfeest aten we aan de houten tafel met fijne mensen. Op zondag zat diezelfde tafel vol met pannenkoekeneters. Tussendoor oefende ik Spaans, vouwde veel was en werd er gebabbeld en gelachen.

Nu zit ik hier. Een glaasje wijn en een koude neus van de laatste wandeling. Die ene ster stond weer pal onder de halve maan. Fascinerend, maar ik kan er geen astrologische uitleg aan geven. Het weekend was druk en met veel mensen, maar mijn hart is er helemaal van opgewarmd...

11 opmerkingen:

Drun zei

Is geen ster, is de planeet Venus die nu in de best mogelijke hoek staat tussen ons en de zon, en dus bijzonder helder is :-)

veerle zei

Ik hou ook van sterren kijken. Ik vermoedde al dat het Venus was.

tijdtussendoor zei

@Drun:Dank je, fijn om te weten als ik nu buiten loop.

flo zei

Verbazend dat je nog de tijd vond om Spaans te oefenen en veel was te vouwen. Ik zou het van minder warm krijgen ;-)

zapnimf zei

Frikadellen met kriekskes! Aha. Ik maakte het ooit voor een stel West-Vlamingen en die kenden dat niet.
(En wat de boer niet kent, dat eet...)

Sabine zei

Heee, Ik had die 'ster' ook al opgemerkt.... Venus... Leuk... de eerste keer dat ik een planeet zag denk ik...

pelgrim zei

Moest de bewolking verdwijnen, ga ik ook eens naar Venus kijken.

She zei

Klinkt als een gezellig weekend! En Venus valt mij sinds vorige week ook bijna elke avond op, had niet geweten dat het Venus was als een collega het me niet had verteld!

Toaske zei

Heerlijk zo'n weekend. Met mensen om je heen waarvan je houdt!

Anders zei

Spaanse wijn
of Glühwein ?

tijdtussendoor zei

@anders: Het was een frisse Zuid-Afrikaanse wijn, om toch ergens een beetje zomer te voelen ;)