vrijdag 3 oktober 2008

De kunst van het geluk, een zoektocht.

Ik ben ervan overtuigd dat de zoektocht naar geluk het doel van ons leven is. Of nu iemand gelooft of niet, welke godsdienst iemand ook aanhangt, iedereen is op zoek naar iets beters in het leven. Dus is geluk de beweegreden van het hele bestaan...

Dit zijn woorden van de veertiende Dalai Lama, spiritueel leider van Tibet, Nobelprijswinnaar, voorvechter van geweldloos verzet; een gelukkig man, die altijd lacht, ondanks het onrecht dat hem en zijn volk is aangedaan.

Ik kocht het boek in 2000. Op regelmatige tijdstippen in mijn leven belandt hij op mijn nachtkastje. Om citaten uit te lezen die me verder op weg kunnen helpen. Innerlijke bronnen te zoeken die nooit opdrogen. Mijn eigen vruchtbare oase. Eenvoud helpt me mijn geest flexibel houden. Het respect voor de natuur en haar helende kracht. Na een paar weken gaat het boek weer in de kast, tot de handleiding van mijn leven weer eens een inzicht nodig heeft.

Bart Peeters zong het gisteren zo:
... Het is niet wat het is het is wat je er mee doet ...

4 opmerkingen:

Zapnimf zei

Voor ons letterlijk : een maïsdoolhof! En een zoektocht.

She zei

Mooie woorden van de Dalai Lama. En ook wijze woorden van Bart Peeters.

Karen Van Staeyen zei

Dank je wel voor je bezoekje aan onze blogs! Ik genoot van dit mooie postje. Hij de vorige posts voelde ik die koude hand die zich soms om m'n hart sluit. Jij ziet het ook, de wanhoop die zich manifesteert bij mensen die ons dierbaar zijn. Het is hoog tijd dat we het geluk gaan zoeken waar het te vinden is ... Het rapport waar we vandaag de laatste hand aan leggen gaat voor een groot deel over geluk. Wat is geluk en waarom is het zo belangrijk?
Dank je wel voor je mooie gedachten, ze maken dat men zich meer samen voelt!
Ik wens je een hele fijne zondag!
Karen

veerle zei

Dat boek neem ik ook vaak ter hand.