dinsdag 13 maart 2012

Kleine kantjes.

Eerst maar even schrijven voor de wijven. In een oude slaapjapon, met prut in mijn ogen en een verse tas koffie bij de hand. De dag is wel begonnen maar nog niet toonbaar voor de buitenwereld. Waar ik aan denk van kleine kantjes is wat juist gebeurde. Dat ik de deur van het toilet laat open staan als ik moet terwijl ik alleen thuis ben.

Een heleboel andere van neuspeuteren naar scheetjes laten. Van doen alsof het proper is. In mijn binnenste een grote fuck vinger opsteken en niemand die het aan de lachende buitenkant ziet. Een begrijpende houding hebben terwijl je kapot gaat van spijt. Bij het Carrefour winkelen eerst even in het soort van simpele boekjes gaan kijken. Een hazenslaapje in het midden van een drukke dag, met hoofd onder een deken compleet...

Mijn voornemen om de stukjes voor de wijvenweek al op voorhand te schrijven, is ook de mist ingegaan. Tussen haakjes ook een kantje, dat uitstelgedrag.

U kent het vast wel, die vele en meer kleine kantjes. Ik verheug me op het herkenningsgewijs lezen bij de andere wijven.

Laat ik me vooreerst maar eens wassen en een proper onderbroek aantrekken. Zo duik ik een drukke dag in en denk al eens over het serieuzere schrijfsel van morgen.

6 opmerkingen:

Nana zei

:-) Een (echt) wijf zoals een ander dus.

Menck zei

Uitstelgedrag is me genoegzaam bekend, helaas.

Ingrid zei

Schitterend, Katrien. Herkenbaarheid alom ...

veerle zei

Dat uitstelgedrag daar kan ik van meespreken. Maar dat had je vast al door.

zapnimf zei

Zie, jij bent de zoveelste die neuspeutert. Ha! Ik voel mij ineens gesterkt. De rest herken ik ook.

tijdtussendoor zei

@Nana: Fijn he ;)
@Menck:Voelt beter als je niet alleen bent...
@Ingrid: Dat is lang geleden x
@Veerle: Niet erg dan want we zijn met velen.
@Zapnimf: Doet toch deugd zo eens goed peuteren ;)