Het loof is allemaal weg en daarom ga ik met mijn riek voorzichtig door het pastinakenbed. Ze komen tevoorschijn en ik die daar helemaal blij van word. En nog altijd verwonderd over wat er groeit in mijnen hof. Van de schaarse vorst worden pastinaken lekker zoet en dat proef je aan de soep die ik ’s avonds op tafel zet.
Ik stoof goed wat ajuinen aan en voeg daarna de pastinaken erbij. Samen goed wat zweten in de pot met kurkuma voor smaak en kleur. Dan gaat het deksel van de drukketel erop en binnen de kortste keren kan de soep gemixt worden. Ik voeg er nog kokosmelk aan toe en strooi koriander voor de afwerking.
De huisgenoot is te laat voor het eten. Daarom zit ik in een stil huis al soep te eten omdat ik niet kan wachten. En 'mmm' te zeggen tegen mezelf…
6 opmerkingen:
Met deze kruiden net weer anders; eentje om te onthouden.
't Kan maar smaken!
Lijkt me heerlijk...ik ben dol op kurkuma, kokos en koriander. Pastinaak ken ik niet. Dank je voor dit recept!
Goeie tip. Ik ben al drie dagen aan de soep. Meer kan ik niet hebben bij griep.
@Menck: Bij hebben de buikperikelen drie weken aangesleept :(
Beterschap en hopelijk iets sneller!
mmm ...
Een reactie posten