woensdag 4 januari 2012

2012.

Juist tegen het waaien in met Mats de hond gestapt. Wind anno 2012 blaast mijn oren koud en heeft tot hier toe nog niet veel schrijf en rust tijd gebracht.

Het werkjaar is gestart onder een stresserend gesternte. Op het lijstje in mijn hoofd staat geschreven: kan 2012 het jaar worden van een nieuwe professionele uitdaging?

Op persoonlijk vlak wil ik blijven groeien. Crisis binnen jezelf en in je relatie laat sporen na. Onuitwisbaar, onvergetelijk. Ik, wij genazen en bleven op de sporen. Als ik ooit de kans krijg om op gezegende leeftijd ergens bij een houtkachel een boek te schrijven, zal ik over een onderwerp niet moeten nadenken: ‘Er was eens een tocht en een leven na’.

In 2012 ga ik ook terug aardappelen planten. Weer met mijn handen in het zwarte zand zitten en oogsten wat ik zaai. Dartelen over de paadjes tussen de groentebakken. Me helemaal wentelen in de geneugte van de tuin. Ruiken, voelen, kijken en proeven.

Ook wil ik zen in mijn leven introduceren. Dat ook deze weg lang zal zijn, daar twijfel ik niet aan. Meditatie zal me helpen mijn ware aard te vinden en tegelijk een bevrijde manier van leven. Aldus Wikipedia over Zen.

Langs deze weg wens ik u allemaal een mooi en ‘ nieuw ‘ jaar. Vol schone momenten en mensen om graag te zien. Tintelende lentedagen en zwoele zomeravonden. Herfst wandelingen en koude neusweer. Laat u maar eens horen in dit nieuwe jaar, geeft mij misschien net dat extra duwtje om weer eens serieus aan het schrijven te gaan... alvast bedankt ;)

12 opmerkingen:

Lies zei

Een hartverwarmend, gezond 2012, Katrien, en mensen om je heen, die van je houden... !

Lichtindeduisternis zei

Veel succes met je voornemens voor 2012. En een virtuele duw van mijn kant. Ik lees je schrijfsels nog altijd even graag.

Menck zei

Ik wens je vanuit een thans bijzonder winderige kustregio een gezond en voorspoedig 2012 toe. Moge je al je wensen in vervulling zien gaan!

zapnimf zei

Helemaal eens met die drie van boven mij.
Vervullend 2012.

Anoniem zei

Gelukkig nieuwjaar!

10-eke zei

Mijn wens voor jou: een heel goed jaar waarin wensen uit mogen komen. (en oh, wat lees ik u graag!)

Grietje zei

Wat een bijzonder stukje heb je weer geschreven. Ook voor jou de wens voor een goed jaar...

Met gezondheid en geluk en de zon aan je zijde

JosvanVenrooij zei

Ik wens je een inspirerend en geinspireerd jaar toe. Met alle tijd van de wereld.

Sannah zei

Ik vind het apart dat steeds blijkt dat 'jouw tocht' zo'n impact heeft gehad, niet alleen op jouzelf blijkbaar maar ook op hoe je in het leven en je relaties staat. Ik begrijp dat je daar behalve de constatering niet veel over los laat. Ben blij als het verder toch goed uitpakt; en wens je (en/of jullie) daar sterkte in.

Wondelgijn zei

Een beetje laat, maar niet minder gemeend: jij ook een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2012 toegewenst!!

tricky zei

een mooi stukje zo aan het begin van het nieuwe jaar... en wens jou uiteraard ook een mooi jaar vol dromen, waarvan er minstens een paar ook uit zullen komen...

tijdtussendoor zei

@Iedereen: Dank voor de wensen en woorden!