zondag 11 december 2011

Zetelzondag.

Ik loop tussen de restanten van de herfstsnoei in de appelboomgaard.

Er zijn prachtige exemplaren bij. Grillige vormen die eigenlijk niet in te tomen zijn. Ik besluit dat het geen kersttakken kunnen worden, omwille van hun vorm. Maar weerom ben ik verbaasd over de schoonheid van hout en haar groei.

Dan moet ik aan haar schrijven denken. Een schrijven naar mijn hart. Overal zie je de bomen in huiskamers weer opduiken. Ook de vreselijke Kerstmannen aan een koord en de heftig gekleurde flikkerlichten.

Natuurlijk heb ik eerst nog iets anders te doen. Namelijk de huisgenoten overtuigen dat een boom uiteindelijk niet in een woonkamer hoort te staan. Maar dat gedeelte komt wel goed.

Mijn zelfportret wordt stilaan een feit. In mijn portfolio noemde ik het de weg naar mezelf in klei. Ik zie zelf niet of ik er echt op lijk. Sommigen herkennen mij erin… ik weet het zelf niet zo goed.

Gisteren ben ik tussendoor naar de stad gefietst. De drukte van mensen in de straat maakt mij onrustig. De etalages puilen uit van de glitterkleding en veel bling bling. Mijn visa zit klaar voor gebruik. Zonder nieuwe schoenen, het doel van deze trip, rijd ik terug naar huis. Teveel, te duur, te druk. Pas als ik al een eind de stad uit ben, haal ik diep adem.

Het is nu zondagavond met drukke dagen in het verschiet. Ik ga naar Utrecht om mijn tochtgenote te ontmoeten en naar Duisburg met mijn academievrienden. De rest ga ik opvullen met werken in de instelling, academiegepruts en huis en keukenwerk. Ik hoop tijd te vinden om u van mijn tripjes te vertellen. Want ik weet zeker dat het de moeite zal zijn.

Ook voor u een week met schone momenten…

5 opmerkingen:

Yvonne zei

(Hee, je bent verhuisd).

Geniet van je week!

Hilde zei

geniet van deze drukke feestdagen, maar neem ook tijd voor wat schaarse rustige momenten, weg van alle bling bling en geflikker! groetjes, hilde

IMS zei

Kerstmannen - als er iets is wara ik van gruwel zijn het wel kerstmannen. Wat betreft de boom: ik vrees dat ik dara toch weer voor ben gezwicht. Ik koop al jaren ene boom met kluit die ik dan na de kerstdagen in de tuin probeer te alten overleven. Helaas lukt dat niet al te vaak. Dit jaar had ik me dus voorgenomen om ene kunstboom te kopen - omdat ik inderdaad moeite heb met de gedachte dat er alemaal bomen worden gekapt - of tenminste uit de grond gerukt - om in de warmte binnen toegetakeld te worden en na een paar weken vervolgens zonder pardon bij het grofvuil te belanden.... mmm... hopelijk lukt het laten overleven dit jaar wel...

IMS zei

Sorry, ik had mijn berichtje nog even moeten nalezen - ik zie er allemaal typefouten in staan (wara, dara, ene)

tijdtussendoor zei

@IMS: Niet erg hoor was me eig nog niet opgevallen ;)
@Hilde: Doe ik hoor!
@Yvonne: Ja, meer terug van weggeweest...welkom alvast!