maandag 5 december 2011

Weer opnieuw maandag.Ik word stilaan wakker en hoor de stem op de radio vertellen dat ze al gans de nacht vergaderen over minister postjes. Kan je niet beter overdag praten en ’s nachts slapen? Kwestie van je hoofd fris te houden wanneer je belangrijke beslissingen moet nemen. Of klinkt het zo te simpel en versta ik het hele circus niet. Waarschijnlijk is het dat.

De wasmachine draait en met slaapogen liep ik al door de groentetuin voor pastinaken. Een dag van alles en nog wat strekt zich voor me uit. Gelukkig is het huis van zoon om de hoek. Ik fiets straks een paar uur op weg om te klussen. En terwijl ik schrijf, is daar plots de zon. De panelen liggen schoon te blinken. Dat het dak er niet mooier op is geworden, kan me eigenlijk weinig schelen.

Vooraleer ik naar de instelling vertrek, stuur ik nog wat berichtjes. Dat komt omdat een bezoekje of een avondje uit er niet in zit. Ik leef als het ware gefocust de laatste tijd. Dat leerde ik na de tocht, om belangrijke dingen beter te beleven. Zes weken stond mijn dagelijks leven stil, maar ik stopte niet met nadenken over het alledaagse.

Het geeft rust, te weten dat ik beleef wat echt van betekenis is. Zo ontdekte ik ook dat je alles veel beter, weloverwogen kan doen.

Vandaar uit ben ik ook lijstjes beginnen maken. Lijstjes met allerlei grote en kleine plannen, voor dichtbij of verder weg. Het dagelijkse lijstje mag alleen dingen bevatten die ik echt kan uitvoeren. Zo kan ik de druk van teveel en te weinig tijd onder controle houden. Dus daar ga ik maar eens aantrekken en beginnen af vinken.

Misschien schrijf ik u morgen weer eens. Even mijn lijstje van morgen checken…

5 opmerkingen:

Gamine zei

en ergens las ik dat het een 2+3 lijstje moet zijn om niet te verdrinken in ellenlange lijstjes waarbij de goesting je alras ontnomen wordt; twee belangrijke dingen, 3 makkelijke en that's it, al de rest is voor een volgend lijstje
succes!

veerle zei

Prachtige stenen in die schaal!

De tip van Gamine wil ik onthouden voor mijn lijstjes. Nu maak ik ze vaak te lang vrees ik.

zapnimf zei

Ik geraak ook nooit aan het eind van mijn lijstjes. (En mijn focus is ook al niet je dat)

baasbraal zei

Prachtige foto's en prachtige voornemens.... Hier is de eerste sneeuw gevallen

Lichtindeduisternis zei

Dat heb ik ook al vaak gedacht: kan je niet beter overdag vergaderen en 's nachts slapen? En op tijd stoppen met vergaderen om de batterijen te kunnen opladen en de volgende dag met frisse moed en energie voort te doen?