woensdag 30 november 2011

Woensdaggeschrijf.

Het is nog een eind voor zeven uur vanmorgen en het huis is reeds terug stil. Iedereen al uitgevlogen en ik draai nog eens rond. Zonder te slapen, enkel liggen en wat soezelen. Deze woordspeling doet me denken aan het hulpje van de kapper die me gisteren zei dat het nogal misterig was.

Na de middag ging ik dus schilderen. In het huis schijnt de zon heerlijk binnen op dat moment en ik aanschouw het werk dat we al verzet hebben. De rommelmarkt lamp die ik met een restje van lakverf schilderde, is prachtig. Het badkamer plafond moet af vandaag en ik zoek daarbij iets rustig op de radio.

Ik laat de radio stilstaan op de zachte klanken die binnenstromen, geen idee wat voor post het is, denk ik meermaals. Blijkt het radio Maria te zijn, katholieke radio met gebeden en al. In de badkamer luister ik en word helemaal zen van deze zender. Die er natuurlijk compleet over is en ook wel een beetje lachwekkend.

Na een paar uur rijd ik naar huis en zwaai op de oprit nog eens naar zoon zijn buurvrouw. Mevrouw heeft al 36 jaar de ziekte van Parkinson maar wordt door haar man goed verzorgd waardoor ze thuis kan blijven leven. Ze vindt dat gezwaai fijn, vertelt haar man. Dus zwaai ik altijd en wacht geduldig tot ze terug kan zwaaien. Hierbij beweegt ze heftig met armen en hoofd, voor zover haar lichaam een beetje mee wil werken.

Morgenvroeg zal ik mij niet meer moeten omdraaien. Om zeven uur komen er werkmannen ons dak bezetten. Zodat de zon voor energie kan zorgen..

3 opmerkingen:

veerle zei

Radio Maria? Nooit geweten dat zoiets in deze tijd nog bestaat.

Elisa zei

Radio Maria, nog nooit van gehoord maar classic fm is wel weer bekend, ook een heerlijke zender.

Wat een heerlijkheid nog even kunnen omdraaien om 7 uur stond ik al in het laboratorium,

zapnimf zei

Soezelen, misterig en veel zwaaisels!