zondag 28 maart 2010

Oud en nieuw.

Er is een verschil tussen rommel. Rommel kan best kitscherig zijn. Plastiek bloemen bijvoorbeeld, in een vaasje naast de telefoon. Bestoft, omdat ze moeilijk afstofbaar zijn. Paaseieren en kerstballen, restanten van vele jaren’ huisversieren’. En elk jaar, bij nieuwe feestelijkheden, komen er versieringen bij. Zonder dat iemand zich stoort aan de sierdingen van de vorige jaren. Maar dat rommel opnieuw waardevol kan zijn, ondervond ik vandaag.

Vol, helemaal vol, dat is het huis van de oude tuinier in een notedop. Gisteren stond ik bij hem in de serre. Met piepkleine slaplantjes in mijn handen. Ik vertoef graag in die serre. Het is er altijd warmer dan buiten en het ruikt zo lekker naar grond.

Op het houten tafeltje in de hoek zag ik de ijzeren doos staan. Het was me nog nooit opgevallen. Waarschijnlijk staat het er al jaren. Mijn enthousiasme was wel erg duidelijk en op de man af vroeg ik of hij iets deed met die doos. Ze is nog van mijn thuis, maar neem ze gerust mee.

En nu is dat kleine vensterbankje in onze zithoek helemaal aangekleed. Met de ronde ijzeren doos die ik al jaren heb en de prachtige paardendoos van de oude tuinier.


1 opmerking:

Goofball zei

ik hou meestal niet zo van oude dingen...maar deze dozen hebben echt wel iets. Tof