donderdag 26 november 2009

Ik kijk en zie.

Overvol is de wachtzaal. Daarom nam ik mijn cursusboeken mee want bij de oogarts is het altijd van dat. Beurt afwachten en geduld, veel geduld oefenen.

Het probleem is dat ik altijd afgeleid ben in een wachtzaal. Mensen fascineren me en ik kan hen blijven bekijken. Mijn boeken lagen dan ook snel geopend op mijn schoot.

De jonge gast komt binnen met zijn grootvader in een rolstoel. De oude man is een beetje doof en daarom spreekt hij nogal luid. Zijn kleinzoon blijft geduldig en vriendelijk. Hij zet de rolstoel vlak naast hem en zijn hand blijft de hele tijd op de leuning. Het ontroert me. Een schril contrast toch in evenwicht.

Naast me zit een man met een gigantische snor. Ze krult ook nog eens extra vrolijk. Af en toe lacht hij en relativeert de lange wachttijd.

Dan ik eindelijk binnen bij de oogarts. Knappe man op leeftijd, denk ik, en hij laat mij galant eerst binnengaan.

Maar niets kan zijn woorden verzachten. Extreem droge ogen zijn het gevolg van slijtage. En een recept voor een leesbril heb ik al in mijn handen. Niets aan te doen, zegt hij, op een zeker moment kunnen we het verjaren van de tijd niet meer tegen houden…

10 opmerkingen:

veerle zei

Er zijn ergere dingen dan een leesbril moet je maar denken.

Op de trein liggen mijn boeken ook altijd snel geopend op mijn schoot. Zelfde reden. En toch neem ik er telkens weer mee.

Fluitenkruid zei

Mooi hoe je alles in je opneemt zonder oordeel. En die bril dat went vast wel, sommige mensen krijgen er een nog mooiere ( lees wijzere) uitstraling door.

Tricky zei

ik heb zelf heel vaak 'gestudeerd' op de trein of in de wachtzaal (bij de tandarts, oogarts, huisarts...), was thuis te snel afgeleid en ging me dan bezondigen aan andere taken ...

je moet maar denken dat je nu al die mooie woorden weer beter kan lezen en laten doordringen...

pelgrim zei

En hier zit ik jouw tekst dan te lezen met mijn nieuwe leesbril!
Het helpt toch wel ook.

Neneh zei

en daar moet je het dan maar mee doen. Eigenlijk jammer dat het niet pas na je 100ste optreed :)

ysabje zei

nog eventjes en je kan de andere wachtenden niet meer zien! zo'n oog dat gaat rap zene! ;-)

ik wet in ieder geval heel goed wat je bedoelt. Het kan heerlijk zijn om gewoon wat naar de mensen te kijken...

tikje wit zei

Ergens...toch ook wel mooi... het verjaren van de Tijd...en dat dat dan ZICHT-baar wordt bij mensen omdat ze bijv. een bril dragen... De Tijd heeft zo haar eigen charme's...misschien is t maar net hoe je het ziet...
ps. wel een leuke uitkiezen joh!

Anoniem zei

iedereen vindt zijn oogarts knap, tot hij of zij een bril krijgt

Anoniem zei

Niets zo boeiend als de studie van de medemens. Ik betrap mezelf er ook altijd op dat ik de mensen bekijk en bestudeer.
En zo'n leesbrilletje vind ik bij sommige mensen echt wel mooi staan. Al vermoed ik dat ik meestal de mens achter het brilletje dan wel mooi zal vinden nu ik er over nadenk.
't Zit allemaal in het kopke ;-)

zapnimf zei

Weeral een kans om een keiknappe bril op je neus te placeren...
(lees : er intelligent uitzien)