zaterdag 8 augustus 2009

Paul Coelho, weekendgedachten.

Wanneer we afscheid nemen van onze oude verhalen en op die manier ruimte creëren, moeten we zien te voorkomen dat we onszelf met een gevoel van leegte opzadelen. Daarom moeten we die ruimte snel, al is het maar provosorisch, opvullen.
Hoe?
Met verhalen die anders zijn, door dingen te doen waar we ons niet aan durven wagen of die we niet willen. Op die manier veranderen we. Op die manier groeit de liefde. En wanneer de liefde groeit, groeien wij mee.

7 opmerkingen:

Mikaël zei

Een interessante weekendgedachte. Maar leven we dan niet het leven van iemand anders in onze gedachten ?

tijdtussendoor zei

@Mikaël: Ik vind woorden van wijze mensen vaak heel inspirerend voor mijn eigen leven, denken en handelen. Als ze leven en groeien in je krijgen ze toch al snel een persoonlijke tint. Denk je niet?

klaproos zei

dat is een mooie weekend gedachte,
ik ga mij daarop storten

"vol liefde"

Leen zei

een inspirerend man, die Coelho, waar jij me al niet laat heen Google-en : )

Tineke zei

Hier moet ik eens goed over nadenken....

Knofje zei

Ja, mooie gedachte. Maar moet die leegte persé opgevuld worden of kun je jezelf ook trainen om de leegte te laten bestaan? Dan zou het leven toch een stuk simpeler worden..

tijdtussendoor zei

@Knofje:Dat vroeg ik me dus ook af. Een leegte kan echt deugddoend zijn zolang het maar niet te lang duurt. Maar met deze woorden om over na te denken en te trainen wordt het leven toch een beetje meer 'simpel';)