dinsdag 17 februari 2009

Langzaamaan.

Cocoonen… dat is wat ik doe deze dagen. Omdat het met die voet nu eenmaal niet anders kan. Ik zet een grote pot koffie en slof wat door het huis. Op zoek naar de verschillende plekjes.

Het gemoedelijk hoekje met zicht op de achtertuin. Waar ik kijk naar de olijfbomen die erg treuren. Daarbij vraag ik me af of het nog wel goed komt. De kamperfoelie op de hoek zet dapper door. Met kleine roodachtige blaadjes. Het beeld van de zwemmende dolfijnen laat me even glimlachen. Ooit stond het ergens op straat aan een voordeur. Klaar voor de vuilnisomhaling. De dame achter die voordeur keek erg raar op toen ik aanbelde en vroeg of ik de dolfijnen mocht opladen.

Aan tafel, met mijn handen om een warme mok, kijk ik naar het zwarte omwoelde zand. In het weekend gaat er paardenmest in. Dan dekken we het af en laten het nog een paar weken rusten. Het grote boek ligt open en we worden slimmer met de dag.

De zithoek heeft grote kussens. Hoog ligt mijn voet. Hier ligt ook de laatste Nicci French.

Achter het kleine muurtje staat de grote werktafel met laptop. Zo lees ik krant. Ontdek ik nieuwe blogs. Schrijf wat neer.

Dit is wat ik doe dezer dagen. Lekker rustig voetje genees doen.

12 opmerkingen:

lies zei

weew! dat klinkt alsof jullie een villa hebben waar je een ganse dag in kan rondlopen en nog niet alles gezien hebt.

en het is nog waar ook :-)

succes met de voet!!!!!!

Puur Kaat zei

Wat mooi geschreven. Zo zie je maar, het geluk zit in de kleine dingen. En wat ben ik jaloers op je toekomstige moestuintje!

zapnimf zei

Als je dan een kwaal moet opdoen, is een zere voet wel een van de betere om ongestoord te kunnen lezen, bloggen en cocoonen.
Toch een snelle genezing gewenst.

Sabine zei

Veel beterschap gewenst... geniet ervan... als ik dit lees zou ik stiekem misschien ook met een pijnlijke voet bij jou aan het raam willen komen zitten lezen en schrijven... maar de pijn zal ook wel niet mis zijn... hopelijk is dat gauw beter.

Tricky zei

mmm, krantje, koffie, je handen warmen aan de mok, de laatste nicci french, een schoon uitzicht... het klinkt nog behoorlijk ok, behalve die gehavende voet dan hé! lief zijn voor jezelf, dat helpt, I know ;-)

AnamCara zei

Veel beterschap gewenst, geniet nog maar een beetje.

Veerle zei

Doet mij denken aan twee jaar geleden, toen ik geopereerd werd aan mijn voet, met vijf weken gips tot gevolg. Ik heb genoten (en shtt, ik vond het eigenlijk jammer toen hij genezen was)

Veerle zei

Oh, en hoe onbeleefd van mij, ik vergeet je dan nog beterschap te wensen. Bij dezen dus, en geniet er maar verder van.

veerle zei

Dit is wat men noemt van een nood een deugd maken.
Toch een spoedig herstel gewenst!

pelgrim zei

geniet maar van je extra tijd.
En verwen jezelf maar een tijdje.
Je voetje zal er sneller door genezen.

Vandepotgerukt zei

Geniet en genees.

Was getekend

herman zei

Lekker hoor. Uit bed, beetje omkloten in de woonkamer, terug tussen de lakens en de dag langzaam aan je voorbij laten gaan.