maandag 5 januari 2009

Hola!

Ik zou hem willen zoenen. Geen verplichte nieuwjaarszoen die ergens ter hoogte van zijn oren terechtkomt. Wel een zoen met een groot dankbaarheidgehalte. Voor de man van Belgacom die mijn internetverbinding vanmorgen kwam herstellen.

Vier dagen niet geschreven op tijdtussendoor. Vier dagen niets gelezen. Een hele hoop woorden en gedachten heb ik opgeslagen. Om eens een keer neer te schrijven. Het was weer eens wat anders.

Ik heb ook met meubels gesjouwd. In mijn nieuwe lees en schrijf plek las ik in één ruk ‘Duizend schitterende zonnen ‘uit. Ik was een beetje vergeten hoe het was om door niets afgeleid te zijn tijdens het lezen. Onze eettafel kijkt vanaf nu uit op mijn groentetuin in wording. Vanmorgen was hij enkel wit, maar ik droomde over de zomer.

Tussendoor hebben we gekookt en gegeten. Gepraat met lieve mensen aan allerlei verschillende tafels. Voor het eerst in mijn leven heb ik genoten van deze kersttijd. Misschien omdat mijn verwachtingen niet meer zo hoog liggen als vroeger. Omdat het allemaal zo niet meer moet. De essentie blijft over. Warm en innig samen zijn, met twee of vier of twintig…

Jihaa, ik ben er weer!

12 opmerkingen:

pelgrim zei

Wat een vreugdekreet. Als al die energie weer opduikt in je mooie teksten dan hebben we nog wat te verwachten.
Ik kijk ernaar uit.

zapnimf zei

Een geluk bij een ongeluk : 'Duizend schitterende zonnen' verdient het om in één ruk te worden uitgelezen.

Yihaa, ja!

Lies zei

Prachtig boek, Duizend Schitterende Zonnen! Ook in één ruk uitgelezen :).

adelheid zei

Ja, heel mooi boek!
Je nieuwe lees- en schrijfplek, waw! "A room with a view" is altijd tof, en je zal de seizoenen volgen! Of zeer geconcentreerd in een boek of op computer zitten, natuurlijk. Veel plezier!

hilde zei

blij dat je terug bent :-) gelukkig nieuwjaar

zeezicht zei

Je vreugdekreet klinkt enthousiast!
Fijn dat alles in orde gekomen is.

Mistsluier zei

Dat kan je missen he, als je 4 dagen geen internetverbinding hebt.

Duizend schitterende zonnen staat al lang op mijn nog te lezen lijstje maar ik geraak er niet aan, hij is altijd uitgeleend. De vliegeraar is mij niet gelukt, ik had beter niet eerst de film gezien.

Ik kijk uit naar je volgende posts!

elke zei

welkom terug. Toch raar dat je soms niet wil bloggen, dagen aan een stuk, en je bijna de muren oploopt als je computer het begeven heeft...
Die Belgacomman verdiende zijn zoen. Doen!

Tricky zei

welcome back!
was hier zelf een tijdje niet geraakt en had dus nog het één en ander bij te lezen! mooi postje over meenemen en achterlaten... herken mezelf er in!
ik wens je een heel mooi en uitdagend 2009 met heel veel schrijfinspiratie om hier nog veel mooie blogjes te plaatsen!

klaproos zei

wat heerlijk dat je er weer bent,
wat een living hell als je pc er mee stopt hé,
maar soms is het wel eens goed, verplicht afkicken :-)

welcome back

Puur Kaat zei

Goed zo, mooi zo!

Anoniem zei

Ook voor jou de allerbeste wensen! Ik heb de indruk dat nogal wat mensen dit jar een soort magische Kerst beleefd hebben. Rustig maar ook intens en warm.