dinsdag 13 januari 2009

Goedgezindbloemen.


Door de dooiende straten rijd ik lentegewijs naar huis. Ik kijk voortdurend naar het mandje op mijn fiets. De fluweel paarse tulpen dansen op en neer bij elke kassei die ik overwin.

Het hoort bij mijn plan. Het ‘hoe maak ik mezelf blij’ plan. Elke week een verse ruiker bloemen op de houten tafel aan het raam. Telkens een warm welkom .

Wanneer ik thuis kom is het stil in huis. Het voelt een beetje raar. De laatste drie weken was kleine zoon veel thuis. Gisteren vertrok hij weer naar Leuven. Voorzien van verse soep en gladgestreken lakens.

Nu wordt het spannend. Anatomie is zijn eerste vak. Hij gaat dat goed doen. Ik voel het…

10 opmerkingen:

zapnimf zei

Als ik die goedgezindbloemen per auto vervoer, is er altijd wel eentje geknakt en jij krijgt ze heelhuids via het fietsmandje thuis? Chapeau!
Tulpen zijn er inderdaad om jezelf te verwennen, ik ken die truuk ook.

Anoniem zei

Oef... anatomie... Een examen waar ik héél goedgezind ben buitengedanst, maar waar ik wel als een hemelhoge berg tegenop had gezien.
Veel succes! enne: geniet intens van je goedgezindbloemen (ik zal voortaan altijd anders naar tulpen kijken, denk ik zo...)

tan!a zei

Je tulpen zien er mooi uit!

Tulpen zijn mijn lievelingsbloemen. Een goeie truc ja, ik voel het direct hoe anders dat het is als er bloemen op tafel staan. ;c)

Om de één of andere reden, verlang ik nog niet naar de Lente, ik wil graag terug naar de vrieskou. Dus tulpen haal ik voor het eerst nog niet in huis.

Maaike zei

Ja ze zijn er weer de tulpjes. Ik ga morgen een bosje kopen voor het eerst!

klaproos zei

maar zeker gaat hij het goed doen, met jouw positieve gedachten als extra ondersteuning:-), en daar mag je jezelf best mee belonen met een bosje bloemen :-)
wel 2 zelfs,

Lies zei

Ik duim met je mee!

Vandepotgerukt zei

Mijn deerne is zeer tevreden over mijn anatomische kennis van het vrouwelijk lichaam.

Was getekend

veerle zei

Veel succes voor kleine zoon!

Cursief Huigje zei

prachtig nieuw woord! Verdient een plaatsje in de dikke Vandale!!

flo zei

Succes voor zoon!