donderdag 6 november 2008

Poëzie.

De dame voor mij heeft haast. Omdat ik alles wat op de toonbank staat nog aan het bekijken ben, laat ik haar voor. Voor mij geen stress vandaag.

Ik neem het doosje vast. Koelkastpoëzie staat erop. Zonder de prijs te bekijken leg ik het bij de andere cadeautjes die ik al kocht. 510 magneten met woorden. Voor mij weer een nieuwe manier om te spelen met woorden, maar ook voor de huisgenoten. In volle verwachting kijk ik elke dag op de koelkast. Op zoek naar ontboezemingen.

Vanmorgen aan het ontbijt schoof ik wat heen en weer met de magneetjes. Ze liggen uitgestald op het beukenhouten dienblad dat ik in de zomer kocht, en dat nog geen bestemming had. Het werd dit:

in het
duister
een stralend avontuur
absurd domein
verzamel kunst
fluister energie
reis met smaak
een unieke kennis
mijn groei

8 opmerkingen:

ergensonderweg zei

Mooi.
Ik heb gelukkig geen koelkast, maar ik ben intussen wel een raamgedicht, poëzie-winkeltas en drie poëzie-kussenslopen rijker. Oeps!

ergensonderweg zei

Oké, dat klinkt gek. Voor mensen beginnen te denken dat ik nog in de oertijd leef... ik heb dus wel een koelkast. Gewoon geen van het type waar magneetjes tegen blijven hangen. Dus wat magneten betreft, zeg ik tegen mijzelf "niet kopen, je hebt geen koelkast". Maar ik heb er dus wel een hé.

Karen zei

Sindskort heb ik weer een huurhuis en dus geen inbouwkeuken maar een losse koelkast. Helemaal leuk, want idd, die magneetjes (het ding hangt al aardig vol)! Waar vind ik die van jou? Ideaal voor 7-jarige dochter ook die zo leuk schrijft al.

tijdtussendoor zei

@karen:In de krokodil(speelgoedwinkel).Het is echt een aanrader!

veerle zei

Wat een leuk gadget. Spijtig genoeg blijven op mijn koelkast ook geen magneten hangen.

AnamCara zei

Heel mooi.
En NU wil ik ze EINDELIJK óók!!

Karen zei

De krokodil ken ik hier helaas niet. Mss eens ff googlen, leuk Sintkadootje.

Elsje zei

leuk zijn die magneten he?