dinsdag 25 november 2008

Go with the flow...

De wintertoestand overvalt me. Onbewust nam ik afscheid van de herfst. De wisseling van seizoenen is voorbij. De bladeren aan de meeste bomen hebben zich overgegeven. Als rottend tapijt liggen ze op de grond, geen bewondering meer voor hun schoonheid.

Als het warm begint te worden in de auto kom ik aan op het werk. Meer dan twintig jaar maakte ik hier al wisselingen van de seizoenen mee. Binnen is het al lekker warm, en de koffie gezet. Heerlijk als je uit de koude van buiten komt. Straks klinken er waarschijnlijk weer sinterklaasliedjes. Ik denk aan de verschillende momenten van de seizoenen.

Aarzelende lentewandelingen. Paasbloemen in alle tuinen. Het grote terras in de zomer. Dan zetten we rolstoelen en bedden buiten. Maken we plaatsjes in de schaduw voor kleine zwembadjes. Overweldigende kleuren in de herfst. Achter glas van zonnewarmte genieten. De grote oprijlaan baadt in oranje.

Vanaf hier begint het dan weer helemaal opnieuw. Er ligt terug een draad klaar die zich tot cirkel gaat vormen. De cirkel der seizoenen. De kunst is om hier bewust mee om te gaan. In elk seizoen reikt de natuur juist aan wat je nodig hebt. In de lente voel je je anders dan in de zomer. In de winter denk je anders dan in de herfst. Vandaag voel ik mijn lichaam langzaam wennen aan de kou. De natuurlijke stroom is er niet om je tegen te verzetten. Dus leven we in stil verlangen zonder de dag van vandaag onrecht aan te doen…

5 opmerkingen:

Goentah zei

Ik ben ook niet zo dol op de kou. Trotseren dan maar ;-)

pelgrim zei

de winter is een tijd om bij jezelf te komen.
donkere dagen, regen, koude
maar ook zonnige, ijskoude, zalige dagen.
Om mooie wandelingen te maken.

Soet zei

gek, nu pas ontdekt dat jij weer volop aan het schrijven bent, en zo'n mooie dingen! Dat verdient 'n linkje,
x

Soet zei

Ach neen, ik ben verward, ik dacht aan een andere blog (woordenwisseling.wordpress.com) maar daar is het toch nog steeds stil. Deze is dus een nieuwe ontdekking, mooi!!

Anoniem zei

Elk seizoen heeft zijn scharme ...