vrijdag 21 november 2008

El Paseo.

Even licht en dan weer donker. Verlicht onder de straatlantaarn, donker ernaast. De koude wind bijt in mijn oren. Tegen mijn zin kwam ik onder het fleecedeken onderuit voor het laatste blokje om.

Waarom ligt mijn muts eigenlijk op de keukentafel, vraag ik me af. Ik verzin zelf het antwoord. Net zoals ik de melkfles in de kast van de poetsproducten vond. Of zoals ik me halverwege de trap afvraag wat ik nu ook weeral boven ga doen. Hoe ik hopeloos op zoek ga naar zijn leiband, terwijl hij kwispelend voor mijn voeten loopt, omdat hij weet wat er gaat komen.

Concentratie was nooit mijn sterkste kant. Zolang ik mezelf herinner is het iets van mij. Boven de schoolboeken was het paardenbloempluisje dat danste op een zonnestraal al genoeg om mijn aandacht weg te leiden. Nu nog heb ik niet veel nodig om volledig te versmelten met dagdromen.

Het wordt er niet beter op. Integendeel. Door de koude die mijn botten binnendringt word ik ook nog een stuk trager. Die bewuste winterslaap waar ik me in wil nestelen. Flarden van gedachten op de wandeling...

7 opmerkingen:

veerle zei

Niet óók aan een winterslaap beginnen, he!

losse flodder zei

Dat halverwege-de-trap-gevoel is heel herkenbaar. Steeds vaker tegenwoordig.

Karen zei

Sja. En hoe ouder we worden, hoe minder de concentratie wordt ;-(.

Micheline zei

Als je maar niet vergeet om zo'n schitterende stukjes te blijven schrijven...

pelgrim zei

Aha, ben ik niet alleen dan.
boodschappen doen en gegarandeerd iets vergeten.
Ik maak me er niet druk om. Een lijstje helpt al veel.
Maar, ... ja ik sta ook dikwijls te denken : "wat kom ik hier nu weer doen?"

adelheid zei

Vorige week gehoord:
hoe ouder we worden,
hoe meer we weten
en hoe moeilijker we er kunnen opkomen
:-)

Ik vergeet steeds vaker in welke straat ik mijn auto geparkeerd heb ('k heb geen garage, en er is een grote parkeerdruk hier). Mijn geburen zien mij soms twee straten afstappen in de ene richting, en dan weer passeren in de andere richting haha. 'k Heb al gedacht hier in huis een pijl te installeren, dan moet ik er wel aan denken die in de juiste richting te draaien!

Anoniem zei

Daarom heb ik poezen : die gaan alleen op wandel. :-)
Vergeetachtig ? Al heel mijn leven !