donderdag 30 oktober 2008

Niet zo belangrijk...

Vandaag een eerder onbelangrijk schrijfsel. Tegengewicht na de voorbije dagen. Tantieris bezorgde mij een stokje, en aangezien ik haar echt niets kan weigeren, zie je hier het resultaat. De spelregels en al wat er bij hoort schreef zij wondermooi uit. Ga gerust bij haar eens lezen, want laat dat nu iets zijn waar ik echt geen zin in heb.

Hier gaan we dan voor een ritje meest onbelangrijke dingen van tijdtussendoor:

1.Als ik pas s’ avonds moet gaan werken doe ik alsof ik direct aan de slag ga, maar als alle huisgenoten vertrokken zijn ga ik achter mijn laptop zitten, drink sloten koffie en kleed mij pas aan als de hond begint te janken omdat hij hoogdringend moet.

2.Ik drink altijd een aperitief vooraleer ik begin te koken. Het staat onopvallend op het vensterraam, niemand die het in de gaten heeft.

3.De laatste jaren ben ik enorm verstrooid. Er zijn veel voorbeelden, die ik niet allemaal uit de doeken ga doen, maar neem van mij aan dat het ernstig is.

4.Hoe ik ook probeer om het niet te laten gebeuren, toch heb ik elke dag prijs. Aardappelen laten overkoken is mijn specialiteit. Wanneer ik het blussen van de kookplaat hoor, weet ik dat het weer van dat is.

5.Het veelvuldig gebruik van sleutels is mij vreemd. Mijn auto is nooit op slot. Onze achterdeur altijd open.

6.In de bibliotheek moet ik altijd boete betalen. Het is voor mij steeds moeilijk om van boeken weer afstand te doen. Wat me eraan doet denken dat ik dringend naar de bib moet…

Waarschijnlijk is deze stok al in duizend stukjes versplinterd. Laat ik het zo stellen: diegene met de meest onbelangrijke dingen, laat je gaan, ik hoor het wel wanneer het ergens geschreven staat. Nu trek ik mijn stapschoenen aan en ga me helemaal laten doordringen van de herfst in het bos. In de buitenlucht na vijf dagen binnenzitten... fantástico!

7 opmerkingen:

adelheid zei

Nummerke vier was ik ook sterk in met mijn dromerige kop, heb ik (behoudens uitzonderingen) opgelost door het electrisch kookvuur te vervangen door een kookvuur op stadsgas, en door het koken te combineren met een mini-afwaske. Nu doet het kookvuur tenminste onmiddellijk wat ├Čk wil :-) Ik kook er echt veel liever op...
Nummerke zes betaal ik met de glimlach : ik zie het als een kleine subsidie voor de bibliotheek :-) Nu ja, sinds ik via het internet kan verlengen, subsidieer ik hen minder vaak :-(

Madame zei

Ik vermoed dat jij elektrisch kookt. Sedert ik elektrisch kook, kan ik niks meer klaar maken zonder die rampzalige "psssst".

Hannah zei

Wel, eerlijk gezegd ik herken mij in alle puntjes die je opsomt, behalve in het vijfde.

Anoniem zei

Dat weten we nu ook weer ... ;-)

klaproos zei

wat een heerlijk stokje en veel van jouw onbelangrijkheden komen me heel bekend voor:-)
mamamia,... ik zal me gaan bezinnenje hebt er een heel mooi log van gemaakt

Tricky zei

en zelfs zo'n onbelangrijk blogje maak je heel mooi... en erg herkenbaar trouwens!
aan je schrijfsels te zien heeft de 5-daagse je deugd gedaan, ben toch benieuwd naar je algehele impressie?! (voor herhaling vatbaar/beveel je dit aan?!)
tricky

Neneh zei

Wandelse :)