zaterdag 18 oktober 2008

Herkenning.


Dit zag ik gisteren bij Ivo Niehe. Ik vind het bijzonder ontroerend. Deze twee mannen kochten de kleine leeuw, maar hun flat was al vlug te klein en ze besloten hem vrij te laten in de wildernis van Afrika. Na één jaar gaan ze hem terug op zoeken in zijn eigen habitat. Dit is hun weerzien.
Nogmaals ben ik er van overtuigd dat zulke dieren niet thuishoren in een kleine dierentuin achter tralies. Hun enorme lichamen zijn gemaakt om te leven in weidse vlaktes, onder een open hemel, waar ze hun instincten kunnen volgen.
Christian heeft alvast geluk gehad...

10 opmerkingen:

She zei

Heel mooi en ontroerend om te zien!

Anoniem zei

Ik zit hier echt te wenen bij zo'n mooi weerzien ! Prachtig dat de leeuw hen nog herkent na een jaar vrijheid.
Ik zou niet meer weg kunnen gaan want bij een 2de afscheid zou ik sterven aan een gebroken hart, al weet ik dat hij een goed, vrij leven heeft ...

Anoniem zei

BTW Ik vind je blog prachtig en heb je bij mijn Feeds gezet. Ik kom zeker terug !

zeezicht zei

Mooi en ontroerend dat weerzien! En idd. leeuwen horen niet thuis in een kooi.
Het doet mij een beetje denken aan die film over de leeuwin Elsa...

bart zei

voor't zelfde geld is'ie nog een beetje boos omwille van die keer dat hij niet met hun pantoffels mocht spelen of zo... Toch wel dapper om zo'n kollos tegen je op te laten springen :-)

Elsje zei

mijn eerste gedachte was: wat heeft die kerels ooit bezield een leeuw te kopen? het is mij iig niet helemaal duidelijk of ze 'm kochten met het idee om 'm vrij te laten?

voor de rest eens: het contrast met het leven van zijn ouders is schrijnend en de herkenning is ontroerend!

babettes feest zei

prachtig!

Hannah zei

Super gewoon!

Dagoog zei

Wat een mooi weerzien ! Ook voor ons is het eigenlijk een beetje zoeken naar een evenwicht tussen huisje-tuintje en alle regels waar we ons moeten aan houden enerzijds en de vrijheid die net zoals voor Christian misschien al wat meer risico's inhoudt, anderzijds.

Juksti zei

Supermooi!