woensdag 1 oktober 2008

Any Way The Wind Blows...Nietsvermoedend ging ik vanmorgen de deur uit. Een beetje warme wind blaast het laatste nat uit mijn haar. Wanneer ik de grote dreef indraai bij ons op het werk geniet ik van de warme herfstkleuren. Rood en oranje tinten wedijveren om ter mooist.

De voormiddag stormt voorbij. Door de ramen zie ik uitgeleefde bladeren voorbijzweven. Die hebben het opgegeven, denk ik nog.

Als ik thuiskom vind ik de viervoeter als een echte angsthaas onder een boom. Wind is iets wat hij niet verstaat. De tuinornamenten hebben hun eigen compositie gemaakt. Mijn gezellige najaarshoekje met tafel voor vier is er ondersteboven van. De vaas met tuinbloemen in duizend stukken op de grond. Ineens is mijn tuin in een ‘herfstige mood’. Vanmorgen heette het nog najaarszomer.

Soms gaat het veel te snel voor mij...

5 opmerkingen:

Zapnimf zei

Al is de vaas niet meer te redden, het weer kan wel weer keren.

veerle zei

Mooi beschreven die overgang van najaarszomer naar 'herfstige mood'. Minder mooi dat die overgang inderdaad zo snel gaat. We zullen maar hopen dat, zoals zapnimf schrijft, het weer toch nog keert en we toch nog wat nazomer mogen voelen.

Vandepotgerukt zei

Bent U zeker dat uw hond niet verantwoordelijk is voor de chaos? Hij zat toch met schrik onder een boom, mischien uit schuldgevoel.

Was getekend

Hannah zei

Regen en wind: bij voorkeur 's nachts. Daar zou ik nog kunnen mee leven. Voor de rest ben ik geen moeilijk mens...

Elsje zei

heb vannacht ook maar de potten met planten op de grond gezet, terecht zo bleek, want de tuinstoelen zijn de hele tuin doorgewaaid...