woensdag 28 maart 2012

Bij het openen van gordijnen, voelen ze zich betrapt. Twee merel paren springen zoekend op het gras. De foto is wat wazig omdat ik zelf nog maar juist wakker was en daarom met prut in mijn ogen in de lens keek.

Ondertussen is de eerste kop koffie binnen en word ik wakker. Het boodschappenlijstje ligt klaar om af te vinken. De tuin zit op het juiste schema. Wel wil ik een zevenblad invasie tussen de fruitbomen overwinnen. Het voelt wel als dweilen met de kraan open. Iemand tips?

En toen was ik klaar voor een rondje door de tuin. Eindelijk is de druivelaar klaar voor een lentebloei. Hij gaat zijn verdediging nog nodig hebben want het afdak waar hij tegen groeit gaat vernieuwd worden. Hopelijk gaat dit zonder teveel schade.


Zie nu voor het eerst. Pioenen in wording. Zacht heb ik aan de knop getast die koud aanvoelt. Zal ze dit jaar sterk genoeg zijn om mijn mooiste vaasje te vullen?

De Toscaanse jasmijn is een ander verhaal. Dor en droog, niets groen of ergens ook maar een klein begin van groei. Nee, dat wordt niets meer, vrees ik...

Voor mij mag de dag dubbel zo lang duren omdat er veel te doen is. Toch moet ik ook nog koffie drinken in de zon, kwestie van toch een beetje 'vrije daggevoel' te hebben.

2 opmerkingen:

Hilde zei

prachtig hoe de tuin ontwaakt!!! ik las op een blog een blogster die zevenkruid opeet, het zou heerlijk zijn (vind het logje spijtig niet meer terug)! veel plezier in je tuin! zonnnige groet, Hilde

tijdtussendoor zei

@Hilde: Ze noemen zevenkruid ook de asperges van de armen, hoorde ik onlangs.