zondag 24 januari 2010

Zondagsgepruttel.
Tajinekoken is ideaal voor het rustige zondagskoken. Vanmorgen voor het stappen, dompelde ik de tajine al onder water. Zo geeft hij tijdens het koken de juiste hoeveelheid vocht af. De huisgenoot sneed de groenten terwijl ik achter de strijkplank kroop.

Nu staat hij heerlijk te sudderen en goot ik mij juist een wit wijntje uit. Omwille van conditionele redenen alleen nog op zondag alcohol, wat dat glaasje heel speciaal maakt.

De kip, ingewreven met gemberpoeder, staat gezellig mee te pruttelen. Enkel nog couscous opwarmen en we kunnen aan tafel!

9 opmerkingen:

Jaclien zei

Hmm, zalig lekker! Wat een vreugde voor diegenen die bij jou mogen aanschuiven... Smakelijk!

Borg zei

Ik krijg er trek van!

annava zei

Dan begint ne mens zich al te schamen dat hij simpele pizza's in de oven geschoven heeft (maar de kinders hebben ze zelf gedecoreerd, dat is al iets he:))

Lichtindeduisternis zei

Jammie, lekker! Ik ben net een cursus Marokkaans koken aan het volgen en volgende week staat een tajine op het programma (na couscous vorige week). Inderdaad echt eten voor op zondag.

Anoniem zei

Voor een tajine mag je me altijd uitnodigen. Njam, njam.

pelgrim zei

Dit ziet er heerlijk uit!

tikje wit zei

Jam!

Toaske zei

Oh, ziet er heerlijk uit zeg. Smaakte het? Ik kan me voorstellen dat je wijntje extra speciaal wordt als je jezelf zo op 'rantsoen' hebt gezet.

Autumn Leaf zei

Man, man, dat ziet er lekker hartverwarmend uit bij dit koude weer!