maandag 4 januari 2010

Tegenspraak.

Toch even de aandacht op dit schrijven vestigen.

Laat, bij evenveel verontwaardiging, ook uw stem horen.

Want samen zijn we sterker. Sterker tegen vooroordelen en uitsluiting.

Een vrije meningsuiting voor alle mensen maar wel overgoten met één gouden regel: Respect.

Ik hoop veel stemmen te lezen. Misschien kunnen we aan het eind van de dag dan toch concluderen dat het goed komt...

11 opmerkingen:

Mammalien zei

Het spreekt vanzelf, denk ik dan?! Maar blijkbaar veel mensen ook weer niet... helaas... de meest tolerante types...

Lichtindeduisternis zei

Niet te geloven, zo'n reactie. Dat mensen zoiets nog maar durven denken, laat staan neerschrijven. Echt ongelofelijk.

zapnimf zei

Loempigheid is van alle tijden.

veerle zei

Die reactie getuigt van domheid. Jammer dat er tegenwoordig zoveel domme mensen lijken rond te lopen.

Sabine zei

Dom
Uiterst dom
respectloos
en heel 'helaas'

prutsen zei

Onvoorstelbaar. Wat een stomme, intolerante, belachelijke, ... reactie. Zoals hierboven al staat: dat mensen zoiets denken is al onvoorstelbaar. Maar het dan ook nog eens durven neerschrijven. Waar is het respect?

Meneer zei

Ik sta volledig achter je verontwaardiging! Ik heb echter één bedenking: wat jij nu verwacht van ons, namelijk zoveel mogelijk steun via een heel makkelijk te gebruiken medium, is nu net wat de hele hetze veroorzaakt heeft. Wat vroeger beperkt zou gebleven zijn tot wat bekvechterij tussen enkele personen wordt plots de wereld ingezonden ( en dan mogen we nog blij zijn dat het in het "Nederlands ????" is). Kortom: ik weet niet of hier op doorgaan wel zo'n goed idee is en geloof me ik ben geen "broekschijter" maar werk al veertig jaar in de Antwerpse industrie (haven buurt)en heb daar al wel wat meegemaakt. Denk hier eens over na als de eerste veronwaardiging een beetje verwerkt is, wil je?
Toch nog het allerbeste voor het nieuwe jaar en je grote uitdaging ja jij zeer zeker tot een goed einde brengen. Beste groetjes,
Meneer

lies zei

@meneer ik werk weliswaar niet al veergig jaar in de haven, maar ik ben al wel 29 jaar zwart.

niks doen of niks zeggen is altijd makkelijker.

wat jij dus wil zeggen is: wat tussen enkele personen aan de gang is, hou dat tussen enkele personen. of heb ik het mis?

en voorts... maak u kenbaar!
zou ik zo zeggen.

elke zei

Ik heb blijkbaar net dezelfde reactie gehad als jij: respect is de belangrijke factor. In dit geval dus het gebrek eraan.

madameblogt zei

@ Lies - Zou de uitleg van meneer relevanter zijn als hij zich kenbaar maakte?
Voor alle duidelijkheid, hij is evenzeer verontwaardigd over elke vorm van racisme als jij. Hij stelt alleen in vraag of een weerwoord via het medium internet het laakbaar gedrag van racisten kan doen keren. Hij denkt van niet. Niet zomin als de uitlatingen van die Mechelse nitwit racisme kan doen oplaaien. Daarvoor is hij te klein grut ofte quantité négligeable. Maar zijn (slecht geformuleerde)aantijgingen zijn wel degelijk een doorn in het oog. Ook voor (een blanke) meneer.

lies zei

@madame haha, ik twijfel niet aan de goede bedoelingen van meneer hoor! maar ik denk dat ik een heel klein beetje argwanend ben/was, zeker vlak na zo'n reacties op youtube, u begrijpt... zo van, kijkt achter u, kijkt voor u...

tja... en het nut van het internet... ik weet het niet, maar ik weet ook niet wat dan wel goed is... het is eigenlijk een beetje vechten tegen de bierkaai...