woensdag 13 januari 2010

Lopen in de winter.

Het lijkt wel of zijn haren witter geworden zijn, denk ik, wanneer ik hem in dat ziekenhuisbed zie liggen. Maar dat kan eigenlijk niet. Ontspannen is hij wel, ondanks de spoedopname, na de drukking die hij voelde op zijn hart. Alles komt goed, vertelde de specialist hem vanmiddag.

De oude tuinier gaat stilaan naar de tachtig. Naast tuinieren en hout verzamelen is lopen zijn passie. Hij had wel geluisterd naar de dokter. Dat wel, maar de medicamenten die werden voorgeschreven, daar zou hij nog een keer over nadenken.

Een sportman kent zijn lichaam als geen ander, zegt hij zelfverzekerd. Nog nooit heeft hij iets van medicamenten genomen. Hij wacht nu het laatste onderzoek van morgen af. Als de resultaten allemaal goed zijn, neemt hij de draad weer op waar hij gevallen is. Zonder medicatie want dat is dan volgens hem niet nodig.

Terwijl we afscheid nemen, vertellen we van het fitnesscentrum waar je kan lopen op een loopband. Zo krijgt de koude geen kans om je hart in te pakken. Tot mijn verbazing zegt hij dat hij dat al langer van plan is. Morgen eens informeren… misschien heeft hij alleen dat extra zetje nodig.

5 opmerkingen:

madameblogt zei

Een kranige man. Geef hem dat zetje maar. Als jij het zegt, zal hij het wel ter harte nemen.

annava zei

bij mij zou dat slechte weer eerder een excuus zijn om niet meer te moeten sporten.

Al hoop ik dat hij binnen gaat lopen int vervolg, lijkt me gezonder

Heidi zei

ik heb veel bewondering voor mensen die zo consequent sporten.

veerle zei

Als ik een hoed droeg, zette ik hem af voor die mijnheer. Amai, lopen op je 80ste. Ik kan mezelf daar op mijn 42ste niet eens toe overhalen.
Fijn dat je hem dat extra zetje geeft om het ook op een veilige manier te kunnen blijven doen.

zapnimf zei

Pas op met zetjes op een loopband!