dinsdag 5 januari 2010

Droomwinkelen.

Het toppunt van verstrooidheid is al bereikt in het nieuwe jaar. Gisteren na de Spaanse les reed ik rechtstreeks naar het groot warenhuis. Terug het alledaagse gewinkel. Je kent het of niet, maar in die grote winkel geef je de bestelling voor de beenhouwer af vooraleer je gaat winkelen. Je moet op die manier niet wachten, gewoon afhalen wanneer je uitgewinkeld bent en hup naar de kassa.

Nu was ik vroeger klaar en nadat ik mijn kar aan de kassa had gedeponeerd, ging ik op weg naar de beenhouwerij. Nog geen pakketje met mijn naam dus ik ga daar staan wachten, zonder stress, eigenlijk gewoon een beetje staan.

Na een hele tijd bekruipt me toch een gevoel dat er iets mis is. Zolang duurde het nog nooit en druk was het ook niet. Op dat moment kijkt de beenhouwer mij aan en vraagt waarom ik blijf wachten?

Euh…op mijn vlees natuurlijk.
Bent u mevrouw…?
Ja hoor helemaal, lach ik nietsvermoedend.

Bleek dat hij mij een kwartier geleden al had geroepen via de intercom. Terwijl ik daar wortel stond te schieten, riep hij mijn naam, omdat het kalfsgehakt op was en of hij iets anders in de plaats moest geven. En zo bleef de, onafgewerkte, bestelling wachten op mijn antwoord.

Met mijn twee zakken vlees voeg ik me bij de kar aan de kassa. Hou er je hoofd toch eens een keer bij. Zo doe ik een poging om mezelf streng toe te spreken maar eigenlijk kan ik mijn lach niet inhouden.

11 opmerkingen:

♥Ilse♥ (Rood met witte stipjes) zei

:-)

Krientje zei

Ik ben zelfs al eens vergeten mijn vleesbestelling af te halen. Pas bij thuiskomst ontdekt, maar ik durfde niet meer terug te gaan. Sindsdien gebruik ik ook een andere naam...

Roelien zei

Wat een mooie titel, die onthoud ik want het zou zomaar op mij kunnen slaan. Leuk geschreven. Groet Roelien

Annelies zei

Zou me ook kunnen overkomen... :-s

Leen zei

Heel herkenbaar. Wat mij vaak overkomt is betalen en zonder de aankopen weggaan. : (

zapnimf zei

Ik denk dat jij daar heel geschikt voor bent, zomaar wat staan zonder stress. Zonder probleem voor te stellen.

Menck zei

Recentelijk een iPod met oortjes gekocht?

chateaubrys zei

Ik heb eens par accident het verkeerde vlees meegenomen. Aan de kassa zagen ze het niet. Thuis de vergissing opgemerkt en getelefoneerd. 'k Mocht mijn vlees nog gaan halen, en het andere vlees mocht ik niet terugbrengen... ('k heb ook enkel mijn vlees moeten betalen)

**Sabine** zei

die droomwinkel is van dezelfde keten geloof ik ;-)

ordevandedouchekapjes zei

Nog altijd beter dan je pas bij thuiskomt realiseren dat je het vlees niet hebt afgehaald...

eventjeswicht zei

Doe mij maar collect and go.